nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2013. február 17. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2013. február 17.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2013. február 17. - Nagyböjt I. vasárnap

"Az is írva van: Ne kísértsd Uradat, Istenedet!" /Lk

Megkezdődött a 'Szent Negyven-nap', vagyis a Nagyböjt. Igyekezzünk jól felhasználni ezt a kegyelmi időt. Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön is kinyomtattam, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.

Készületünket segítik a hátul elhelyezett 'Nagyböjti Lap', illetve a lelkitükrök. Használjuk őket!

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Hetente más helyen, a jelzésnek megfelelően gyónási lehetőségünk is lesz, amit mindig külön hirdetni fogok. Most pénteken Piszkén lesz gyóntatás a keresztút alatt.

Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára gyűjtünk. Tavaly e célra 18,000 illetve 26,000 Ft-ot továbbíthattunk a testvérek jóvoltából.
A héten pénteken Piszkén, a Szedecsbe várom a testvéreket felnőtthittanra, a lábatlani esti Szentmise után, 19 órára.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat segíthetünk. A hátul található segédletből vigyünk jó szándékú ismerőseinknek is.

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

Szentatya 2013. februári imaszándékai:
Általános imaszándék: Hogy a menekült családok, különösen az anyák támogatásra és társakra leljenek nehézségeik közepette.
Missziós imaszándék:
A viszályok között élőkért: hogy a háború és szembenállás közepette élő népek ráleljenek a békés jövő felé vezető útra.

Erdő Péter bíboros atya 2013. februári imaszándéka: Benedek pápáért és az Anyaszentegyházért.

Plébániai imaszándékok 2013. február: A nagyböjti szent idő gyümölcsöző felhasználásáért. – Azért, hogy plébániáink hívei közül minél többen bátran végezzék el a szentgyónásukat. –

Lábatlanról érkezett: Gné K.J.: Felvételiző fiatalokért. – Házasságra készülőkért. – Egyházközségünk most elhunyt tagjaiért. Pné. E.: Hálából kézilabda csapatunk eredményes szerepléséért. – Azért, hogy e csapat és általában a sportolók legyenek a felnövekvő ifjúság példaképei. – Hálából családtagjaimért, mert szépen tettek tanúságot a keresztények egységéért való imaalkalomról. N.N.: Hálából az eddig kapott kegyelmekért. – Családi békéért. – Betegségben szenvedőkért. – ellenségeink megbékéléséért.

Süttőről érkezett: B. I.: Egy testvérünk testi, lelki gyógyulásáért. – Családom egészségéért, és gyermekeim iskolai helytállásáért. E. Jné.: - A szülő-gyermek kapcsolatok javulásáért - Felnőtt gyermekeink boldogulásáért - Egy beteg kisgyermek állapotának javulásáért.

Pestszentlőrincről érkezett: Tné H.K.: családom testi-lelki egészségéért; az általam gondozott családokért; nagyszüleimért; plébániánkon a békesség megszületéséért; a rágalmazás, hazugságok, kibeszélések, pletykák megszűnéséért a közösségeken belül, s az ezek miatt keletkezett sebek begyógyulásáért
Cs.É.: gyermekem kitartásáért, tanulásbeli sikereiért, egészségéért; a plébániai közösség összetartásáért, a munkatársak együttműködéséért
B.B.: hálából a családomért, a sikeres vizsgákért, az elmúlt félévért; tanulásban való további kitartásért; azért, hogy komolyan tudjam venni hivatásomat; családtagok egészségéért; öcsém tanulmányi eredményeinek javulásáért.

[ 2013.02.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-