nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2013. május 26. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2013. május 26.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2013. május 26. Szentháromság vasárnapja

„Minden, ami az Atyáé, az enyém is. .„/Jn 16,15/

Minden év májusának utolsó vasárnapján emlékezünk "az elmúlt ezredév magyar hőseire", - köztük sok-sok névtelen Hősre -, akik Szent István óta áldozatot hoztak, életüket adták a Hazáért.
Ugyancsak imádsággal gondolunk a felnövekvő nemzedékre, a gyermekekre, hogy miként Jézus Urunk, gyarapodjanak 'bölcsességben, korban, s kedvességben Isten és az emberek előtt'. / vö. Lk 2,52 /

Köszönet mindenkinek, aki széppé tette a 75 évvel ezelőtt felszentelt Szent István templom ünnepét.

Mához egy hétre Krisztus Szent Testének és Vérének ünneplésére készülünk. E hétvégén ezért is változik a Szentmisék rendje!
Lábatlanon szombaton este 5 órakor lesz Szentmise, majd ezután indulunk, hogy a szokott útvonalon haladva tegyünk hitvallást nagy örömünkről, a köztünk lakó Eucharisztikus Krisztusról.
Másnap, Süttőn 9 órakor kezdjük a Szentmisét, majd ezután az elmúlt években megszokott rend szerint végezzük a körmenetet.
Piszkén 11 órakor kezdődik a Szentmise, de itt nem lesz körmenet.

Az oltárok előkészítésére szombaton délután kerül sor mindkét helyen. Aki virággal, illetve szirommal szeretne hozzájárulni az ünnep külső fényéhez, kérjük, szombaton délutánig hozza el azokat, hogy a díszítésnél fel tudjuk használni.

A külső mellett a belső készületről se feledkezzünk el! Újból emlékeztetem a testvéreket, hogy Szentgyónásukat és húsvéti szentáldozásukat még a Szentségekhez ritkán járulók is kötelesek elvégezni, legkésőbb Szentháromság vasárnapjáig, vagyis a mai napig, Egyház-Édesanyánk kérése szerint. A lelki-tükrök valamelyikébe tekintve felismerhetjük, hogy még nem vagyunk tökéletesek, s e fölismerés jó gyümölcsöket teremhet életünkben. A lelkiismeret vizsgálat és bűnbánattartás, valamint a lelki-áldozás azok számára is erőforrás, akik sajátos élethelyzetük miatt nem járulhatnak e szentségekhez.

Heti miseszándékok: június 01., szombat, Lábatlan, 17 óra !: + Gál Ildikó 2. évf.;, június 02., vasárnap, 9 óra!, Süttő: + Ferenc és Irén Szülők, + István és Magdolna Nagyszülők;

Az előttünk álló hét eseményei közül kiemelem Süttőn, a plébánián, hétfőn este 7 órakor a Fehi-Bórát, valamint szombaton, ugyancsak Süttőn, délelőtt 9 órától délig a hittanos napot.

A héten még lesz alkalmunk, hogy közösen köszöntsük Égi Édesanyánkat a májusi litániákon. Köszönet mindazoknak, akik szorgalmasan és áldozatosan jöttek e szép alkalmakra. Ezek rendjét a következő hetek alkalmaival együtt a túloldalon olvashatjuk.

Naptár 2013. május 27-június 23.


[ 2013.05.31. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-