nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2013. március 3. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hirdetések 2013. március 3.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2013. március 03. Nagyböjt III. vasárnap

„'...hátha terem jövőre? Ha mégsem, akkor majd kivágod.'" /Lk 13,9/

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Most pénteken Piszkén lesz gyóntatás a keresztút alatt.

Múlt vasárnap a katolikus iskolák javára 20,000 illetve 40,000 Ft-ot továbbíthatunk a testvérek jóvoltából.

A püspök atyák buzdításának megfelelően a tartósélelmiszer-gyűjtés mostantól március 10-ig, vasárnapig tart. Az adományainkat ide, a templomba, vagy a plébániára hozhatjuk. Tavaly több, mint 30 családnak osztottuk szét a 3 q-nyi élelmet.

Feltöltődve vehettünk részt hétfőn a Szentségimádáson, tegnap pedig a 'Hit napja' eseményen, Esztergomban.

A világhálón és a kitett lapokon is olvashatjuk az előttünk álló hetek liturgikus és közösségi alkalmait. Kiemelem a jövő vasárnapra tervezett Csadél-t, melyet ezúttal Piszkén tartunk. A süttői hívek figyelmét pedig felhívom, hogy mostantól hétfőnként 17 órától lesznek a Szentmisék.

A Püspöki Kar buzdításának megfelelően kérjük a testvéreket, hogy a következő tanévben az általános iskola első, illetve ötödik osztályba lépő gyermekeik számára a katolikus hitoktatást kérjék. Ennek fontosságáról fogok még szólni a következő hetek folyamán. Jelentkezési lapokat nálam lehet kapni, és kérem, hogy azokat hozzám juttassák vissza a testvérek.

Mindkét plébánián készülünk a képviselő-testület újraválasztására. Ennek első lépése a jelöltek állítása. Ezt a hátul kitett lapok segítségével tehetjük meg. A jelölést a plébániára kell eljuttatni. A jelölés feltételeiről egy másik szórólapon tájékoztatom a testvéreket, ezeket is hátul találhatjuk meg.

A héten várom a testvérek márciusi imaszándékait. A szándék kérése egy hónapra szól, ezért kérem, ha a következő hónapban is szeretnénk az adott szándékra imádságot kérni, akkor újból küldjük el a szándékot.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlással sokat segíthetünk. A segédletből vigyünk jó szándékú ismerőseinknek is.

Tájékoztatom a süttői testvéreket, hogy a veszélyes vakolatomlást orvosoltuk, de ez csak ideiglenes megoldás. A szakemberek több hibát is feltártak.
Jelzem továbbá, hogy a Kálvária-ügyben folytatott perben újból ellenünk döntöttek. E szándékra továbbra is imádkozhatunk. Mindkét ügyben a teendők megbeszélésére kérem, a képviselő-testület tagjait, hogy aki tud, március 4-én, hétfőn jöjjön el a Szentmise után.

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

Naptár 2013. március 4 - 2013. március 31.
Tudnivalók a képviselő-testületi választásról

Szentatya 2013. februári imaszándékai:
Általános imaszándék: Hogy a menekült családok, különösen az anyák támogatásra és társakra leljenek nehézségeik közepette.
Missziós imaszándék:
A viszályok között élőkért: hogy a háború és szembenállás közepette élő népek ráleljenek a békés jövő felé vezető útra.

Erdő Péter bíboros atya 2013. februári imaszándéka: Benedek pápáért és az Anyaszentegyházért.

Plébániai imaszándékok 2013. február: A nagyböjti szent idő gyümölcsöző felhasználásáért. – Azért, hogy plébániáink hívei közül minél többen bátran végezzék el a szentgyónásukat. –

Lábatlanról érkezett: Gné K.J.: Felvételiző fiatalokért. – Házasságra készülőkért. – Egyházközségünk most elhunyt tagjaiért. Pné. E.: Hálából kézilabda csapatunk eredményes szerepléséért. – Azért, hogy e csapat és általában a sportolók legyenek a felnövekvő ifjúság példaképei. – Hálából családtagjaimért, mert szépen tettek tanúságot a keresztények egységéért való imaalkalomról. N.N.: Hálából az eddig kapott kegyelmekért. – Családi békéért. – Betegségben szenvedőkért. – ellenségeink megbékéléséért.

Süttőről érkezett: B. I.: Egy testvérünk testi, lelki gyógyulásáért. – Családom egészségéért, és gyermekeim iskolai helytállásáért. E. Jné.: - A szülő-gyermek kapcsolatok javulásáért - Felnőtt gyermekeink boldogulásáért - Egy beteg kisgyermek állapotának javulásáért.

Pestszentlőrincről érkezett: Tné H.K.: családom testi-lelki egészségéért; az általam gondozott családokért; nagyszüleimért; plébániánkon a békesség megszületéséért; a rágalmazás, hazugságok, kibeszélések, pletykák megszűnéséért a közösségeken belül, s az ezek miatt keletkezett sebek begyógyulásáért
Cs.É.: gyermekem kitartásáért, tanulásbeli sikereiért, egészségéért; a plébániai közösség összetartásáért, a munkatársak együttműködéséért
B.B.: hálából a családomért, a sikeres vizsgákért, az elmúlt félévért; tanulásban való további kitartásért; azért, hogy komolyan tudjam venni hivatásomat; családtagok egészségéért; öcsém tanulmányi eredményeinek javulásáért.

A püspökkari megnyilatkozásokat a világhálón a következő címen olvashatjuk:

hitoktatásról:

http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1915

tartósélelmiszer-gyűjtésről:


http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1909


[ 2013.03.05. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-