nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2014.09.07. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2014.09.07.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2014. szeptember 07., Évközi XXIII. vasárnap

"Ha testvéred megbántott, menj, és figyelmeztesd négyszemközt. ”/Mt 18,15/ (képforrás: ocarm.org)

Ma kérjük a Szentlélek Úristen segítségét a tanévben való munkához. Az órarendbe iktatott hittanórák elkezdődtek, a többi évfolyam számára - a különórákkal való egyeztetés miatt - egy hét múlva indulnak. Főpásztorunk buzdítását szívleljük meg!

Mint hirdettem Süttőn a hónap 2. és 4. hétfőjén, Piszkén a hónap 2. és 4. pénteki napjain lesznek Fehi-Bórák. Eszerint a héten hétfőn Süttőn, pénteken Piszkén, az esti Szentmise után várom a testvéreket töltekezni.

Jó dolog letenni a nyár mulasztásait, bűneit. Újra kérem, mutassunk példát a gyermekeknek, fiataloknak, és végezzük el a tanév elején szentgyónásunkat. Bátran fordulhatunk a környékbeli atyákhoz is, magam is állok rendelkezésünkre. A gyóntatás rendjét bővítettem, alant olvashatjuk. A lelki tükröket is megtaláljuk a hátsó asztalon, de a világhálón is rákereshetünk.

A szeptemberi imaszándékokat a túloldalon olvashatjuk.

A Szentatya, Főpásztorunk, és a Püspöki Kar szándékához kapcsolódva imádkozunk üldözött keresztény testvéreinkért. A Szentmise végén a kiosztott imádságot közösen végezzük e szándékra. Ugyanakkor a hivatásokért és Hazánkért való imádságról sem feledkezünk el – egyénileg végezve azokat.


A 37. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai
Süttő         08. Hétfő         18 óra Szentmise
Piszke      09. Kedd            8 óra Szentmise
Süttő         11. Csütörtök 18 óra Szentmise
Lábatlan  12. Péntek      18 óra Szentmise: + Szabó Ernő és + Családtagok
Lábatlan  13. Szombat   18 óra Szentmise
Süttő         14. Vasárnap    8 óra Szentmise
Piszke                         3/4 10 óra Szentmise
A gyóntatás rendje
Süttő          Hétfőn, a Szentmise előtt, csütörtökön a Szentmise után
Piszke       Kedden a Szentmise előtt, Vasárnap, a Szentmise után
Lábatlan   Pénteken és szombaton a Szentmise előtt
Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak
08. Hétfő SZŰZ MÁRIA SZÜLETÉSE (KISBOLDOGASSZONY) – A leányifjúságért, leendő édesanyákért
10. Szerda Az öngyilkosság megelőzésének világnapja – hogy minden kétségbeesett idejében kapjon hatékony segítséget
12. Péntek SZTRÓKAY PÁL SZÜLETÉSNAPJA – 1899 – A mérnökökért
13. Szombat ARANYSZÁJÚ SZENT JÁNOS – Püspökeinkért, helytállásukért
14. Vasárnap A SZENTKERESZT FÖLMAGASZTALÁSÁNAK ÜNNEPE – A megváltás titkának felismeréséért

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a szórólapokról, kihelyezett plakátokról, a világhálón pedig
a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

Szentatya 2014. szeptemberi imaszándékai:

Általános imaszándék: hogy az értelmi fogyatékosok megkapják a szükséges szeretetet és segítséget ahhoz, hogy emberhez méltóan tudjanak élni.
Missziós imaszándék: hogy a keresztények Isten Szavától lelkesítve tudják szolgálni a szegényeket és a szenvedőket.

Erdő Péter bíboros atya 2014. szeptemberi imaszándéka: Minden tanulóért, oktatóért és nevelőért, hogy iskoláink biztos tudásra oktassák, és igaz emberségre neveljék a rájuk bízottakat.

Plébániai imaszándékok 2014. szeptember: – A világ békéjéért. – A plébánia peres ügyének az Evangélium szempontjából kedvező lezárásáért. – Bérmálásra készülő fiatalokért. – A hittant újonnan kezdő, illetve azt folytató diákokért. – A hitoktatásból, templomi közösségből elmaradtak visszatéréséért. – A bűnbocsánat szentsége értékének újra felfedezéséért, gyakorlásáért.

A hónapra jelzett új szándékok:
Lábatlanról: Uné F.E.: Iskolás, illetve közép- és felsőfokú intézményekben tanuló gyermekeinkért. – Gné.K.J.: Elhunyt nagyszülőkért. – Születendő gyermekért. – Pné.E.: Az augusztusi úszó E.B.-n résztvevő sportolóink szorgalma, kitartó küzdelme és összetartása példa legyen a felnövekvő nemzedéknek. – A fiatalokért, hogy a Katolikus Egyház tudatosan cselekvő tagjaiként felismerjék a testvériség forrását, és az ellenséges gondolatokat legyőzzék a más vallású népek, emberek iránt. – A tanévet kezdő tanárokért és diákokért. – A Szentatyáért, azért, hogy minél többen támogassuk őt imáinkkal, miközben a világban kialakult veszélyes konfliktusok békés rendezéséért emeli fel szavát, vagy az ebola-járvány megállításáért összefogásra ösztönzi a világ népeit és vezetőit.
Süttőről: L. Család: Jótevőinkért. – Beteg testvéreink szenvedésének enyhüléséért, gyógyulásáért. – Az előttünk álló új tanév sikerességéért. – B. I.: György és Dóra tanulmányaiért.

[ 2014.09.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-