nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2014. április 13. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hirdetések 2014. április 13.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2014. április 13. Urunk szenvedésének vasárnapja, 'Virágvasárnap'

„Hozsanna Dávid fiának! Áldott, aki az Úr nevében jön! Hozsanna a magasságban!” /Mt21,9/ (képforrás: ocarm.org )

A mai nappal megkezdődik a Nagyhét.

E héten külön is hívom a ministránsokat szolgálatra csakúgy, mint a bérmálásra készülő fiatalokat a liturgiába való bekapcsolódására.
Köszönet a templomokat, udvarainkat ünnepi díszbe öltöztetők buzgóságáért, a díszítésre szánt adományokért, munkatársak fáradozásaiért.

Külön kiemelem az Idősek Otthonában való Szentmiséket: kedden 10 órakor Lábatlanon, szerdán 10 órakor Süttőn. Ha tehetjük, kapcsolódjunk be, és ünnepeljünk együtt azokkal, akiket egészségük akadályoz a templomi liturgiához való kapcsolódásban.
Otthon lévő idős testvéreinket is e héten látogatja meg Jézus - gyarló szolgálatommal.

Tartsuk szem előtt, hogy Nagypénteken a 14 éven felüli katolikusok húseledel fogyasztásától való tartózkodása mellett szigorú böjt is van, mely a 18. és 60. évesekre vonatkozik, azaz e napon csak háromszor szabad enni, és ebből csak egyszer jóllakni. Természetesen e napon még inkább elcsendesedünk, mint a nagyböjtben. E napon viccnek, vigalomnak, szórakoztató műsornak nincs helye katolikus keresztényeknél.

Ma még bedobhatjuk a Szentföld, az ottani keresztények és szent helyek javára szánt adományainkat a hátsó perselybe.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat segíthetünk. Tavaly 656 ezren ajánlották fel adójuk 1 %-át Egyházunk javára.

Hétfőn Fehi-Bórára várom a testvéreket Süttőn, este 7 órakor.
Imádkozzunk minél többen Mindszenty bíboros úr boldoggá avatásáért.

A 16. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Szent Háromnap - 2014

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.


[ 2014.04.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-