nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2014. április 6. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hirdetések 2014. április 6.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2014. április 06. Nagyböjt V., 'Fekete' vasárnap

„Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog.” /Jn11,25/ (képforrás: ocarm.org )

Tartsuk szem előtt, hogy péntekenként 14 éven felüli katolikusként tartózkodunk a húseledel fogyasztásától.
Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Keressük a gyónási lehetőséget is!

A tartósélelmiszer-gyűjtésre Lábatlanon 155 kg adományt 27 családhoz, míg Süttőn 150 kg adományt 15 családhoz juttattak el a karitászmunkatársak. Adományaikat, fáradozásaikat az Irgalom Atyja jutalmazza!

Ma a Szentföld, az ottani keresztények és szent helyek javára gyűjtünk. Egykor a nyugati keresztény világ igen fontosnak tartotta Krisztus Urunk földi élete helyeit védeni, segíteni. A XXI. században ez a törődés többek között az évente sorra kerülő gyűjtéssel valósulhat meg. Tavaly e célra 10,000, illetve 14,000 Ft-ot továbbítottunk a testvérek jóvoltából.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat se-gíthetünk. Tavaly 656 ezren ajánlották fel adójuk 1 %-át.

Szintén ma kerül sor a hagyományos keresztútra, Péliföldszentkereszten. A li-turgia 15 órakor kezdődik, de már előtte is lehetőségünk nyílik szentgyónásunk elvégzésére. Hagyomány szerint a 3. állomásról gondoskodunk.

Pénteken Fehi-Bórára várom a testvéreket Piszkén, este 7 órakor.

Különösen is fontos a mai napon Hazánkért, Nemzetünkért imádkozni, hogy minden magyar ember megértse, a különbözőségek ellenére is egy nemzetet alkotunk, döntéseinket pedig a Szentlélek Úristen segítségével kell meghoznunk.

Imádkozzunk minél többen Mindszenty bíboros úr boldoggá avatásáért. Ezt a rövid imát a hátul elhelyezett röplapokon olvashatjuk.

A 15. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Gyóntatás rendje

Szentatya 2014. áprilisi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy a kormányzatok segítsék elő a teremtett világ védelmét és a természeti erőforrások helyes elosztását.
Missziós imaszándék: hogy a Feltámadt Krisztus töltse be reménnyel a szívüket azoknak, akiket fájdalom és betegség tesz próbára.

Erdő Péter bíboros atya 2014. áprilisi imaszándéka: Hogy Boldog II. János Pál pápa és XXIII. János pápa szentté avatása biztos irányt mutasson és új lelkesedést adjon mindnyájunknak.

Plébániai imaszándékok 2014. április: – Keresztelendő testvérünkért. – Bérmálásra készülőkért. –

A hónapra jelzett új szándékok:

Lábatlanról: Pné E.: Egy házaspár vigaszáért meg nem született gyermekükért. – Ukrajna és a világ békéjéért. – Betegekért.
Gné K.J.: Házasságra készülőkért. – Mezőgazdaságban dolgozókért. – Keresztelés és elsőáldozás előtt állókisgyermekért. – Hogy húsvét fénye beragyogja családjainkat.

Süttőről:
E. Jné: Két házaspár gyermekvállalásának sikeréért. – Beteg családtag gyógyulásáért. – Három megkeresztelendő kisgyerekért, hogy a tervezett keresztelő megvalósuljon, és Isten gyermekei lehessenek –


[ 2014.04.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-