nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2014. július 6. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2014. július 6.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2014. július 06., Évközi XIV. vasárnap

„Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket.” /Mt11,28/ (képforrás: ocarm.org )

Imádkozzunk a 'szándék-naptárban' megadott célokért. E naptárat hetente igyekszem frissíteni. A havi imaszándékokat ezután mindig a hónap első vasárnapján teszem közzé, kérem, hogy addig tessenek eljuttatni hozzám e szándékokat. A júliusi szándékokat a túloldalon olvashatjuk.

A múlt héten a Szentatya karitatív tevékenységére gyűjtöttük a 'Péter-filléreket'. Idén 60,000 (12,000 illetve 48,000) Ft-ot továbbíthattunk a két plébániáról a testvérek jóvoltából. A http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2072 oldalon e gyűjtés történetéről bővebben is olvashatunk.

A héten keddtől szombatig elmaradnak a Szentmisék. Sürgős szükség esetén Molnár Alajos atyát kereshetjük meg.

A héten szerdán emlékeztünk meg a Boldogságos Szent Szűz Erzsébetnél tett látogatásáról. Akik a piszkei templom búcsúünnepén nem tudtak résztvenni, ma is elnyerhetik ezt a búcsút - a szokott feltételek mellett.

A 28. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Süttő 07 hétfő 18 óra Szentmise: + Szakmáry László évf.
Piszke 08 kedd - Nincs Szentmise!!!
Süttő 10 csütörtök - Nincs Szentmise!!!
Lábatlan 11 péntek - Nincs Szentmise!!!
Lábatlan 12 szombat 18 óra Szentmise: + Gazdag László; a Siklósi és a Gazdag család + Tagjai
Süttő 13 vasárnap 8 óra Szentmise: + Lernyei Ákosné - Szilágyi Viktória
Piszke 13 vasárnap 3/4 10 óra Szentmise

Gyóntatás rendje
Süttő             Hétfőn 17 óra 40 perctől a Szentmiséig
Piszke           Vasárnap, a Szentmise után
Lábatlan       E héten elmarad

Heti emléknapok, amelyek imára indíthatnak
09. Szerda Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai, kínai vértanúk – Kína népeinek megújulásáért; a világszerte üldözött keresztényekért;
11. Péntek Szent Benedek apát, Európa védőszentje – Európa megújulásáért; Népesedési világnap - hogy a javak igazságos elosztása és a fiatalok felelős családi életre nevelése által a földön minden gyermek megkapja az esélyt az emberhez méltó körülményekhez, szerető családban való nevelkedéshez;
13. Vasárnap Szent Henrik - Európa vezetőiért; Vasutasnap - a vasúti dolgozókért és az utasokért;.

Szentatya 2014. júliusi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy a sportok űzése mindig jó alkalom lehessen az emberek közötti testvériségnek és növekedésnek.
Missziós imaszándék: hogy a Szentlélek támogassa azoknak a testvéreknek a munkáját, akik a legszegényebb országokban hirdetik az evangéliumot.
Erdő Péter bíboros atya 2014. júliusi imaszándéka: Hogy a súlyos betegek és a haldoklók békét és irgalmat találjanak Isten szeretetében

Plébániai imaszándékok 2014. július: – Jó termésért. – A süttői plébánia peres és a piszkei plébánia ingatlanügyének az Evangélium szempontjából kedvező lezárásáért. – A hittanos tábor és a hittanos napok lelkiekben is sikeres megtartásáért. –

A hónapra jelzett új szándékok:
Lábatlanról: Pné E.: Azért, hogy a családok ne feledkezzenek meg elhunyt szeretteikért imádkozni, sírjaikat ápolni, értük Szentmisét felajánlani. – A szenvedély betegek gyógyulásáért, és őket befogadó, ténylegesen talpra állásukat segítő közösségi magatartásért. – Szentatyánkért, Ferenc pápáért, Péter bíboros főpásztorunkért, a papságért, valamint a katolikus keresztényekért, hogy ne érje őket se fizikai, se lelki támadás. Gné K.J.: Aratásban dolgozókért. – Tengeren lévőkért. – Az egyházközség megújulásáért. – Elhunyt barátokért.
Süttőről: E. Jné: Nem érkezett új szándék.
Pestszentlőrincről: Nem érkezett új szándék

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

[ 2014.07.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-