nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2014. június 15. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2014. június 15.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2014. június 15., Évközi XI., A Szentháromság vasárnapja

Hirdetések 2014. június 8. (letölthető)

„Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!” /2Kor13,13/ (képforrás: ocarm.org )

Ma adunk hálát az elmúlt tanév ajándékaiért. Örömmel dicsérem meg a szépen helytálló hittanosokat és azokat, akik év közben tettek is a közösségért. Nagy öröm, hogy Anna az országos 'Hittansuli' világhálós játékban 'ezüstérmes' lett. Megköszönöm a hitoktatás munkáját segítő tanárnők és tanárok munkáját, különösen is a gyermekeknek, diákoknak szervezett alkalmakon szolgáló felnőttek készségét! Ugyancsak köszönöm azok érdeklődését, akik a Fehi-Borá-kon éltek a lehetőséggel hitük elmélyítésére, jelenlétükkel egymást gazdagítva.

Kedden este 6 órakor a piszkei karitászcsoport tagjait várom a plébánián.

Csütörtökön lesz az első nyári hittanos nap Süttőn. Szokás szerint reggel 8 órakor Szentmisével kezdünk, és délután 4 órakor köszönünk el.
Ma lezárul a Miniklub gyöngy-gyűjtő versenye. Eredményhirdetés a csütörtöki Hittanos napon.

A nyári hittanos táborra jelentkezési lapot nálam lehet kapni.

Szeretettel emlékeztetem katolikus keresztény testvéreimet Egyházunk 3. életszabályára: 'Évente gyónjál és legalább Húsvét táján áldozzál!' Természetesen igyekszünk havonta gyónni és minden vasárnapi Szentmisén megáldozni, de akik valami oknál fogva erre a gyakorlatra még nem jutottak el, azokat is buzdítja Egyházunk, hogy legalább ebben az időszakban járuljanak a Szentségekhez. Ma van Szentháromság vasárnapja, e Szentgyónás és Szentáldozás elvégzésének határideje! Ne halogassuk! A sajátos helyzetben élő, vagy még elsőáldozáshoz nem járult testvérek számára is adott a bűnbánat tartás és a lelki áldozás lehetősége. A gyóntatás rendje változatlan, de ettől eltérő időpontban is állok a testvérek, különösen is a diákok, és az elsőgyónáshoz nemrég járult gyermekek rendelkezésére, hogy a nyári szünidőt a bűnök terhe nélkül kezdhessék.

Jövő vasárnap Krisztus Testének és Vérének ünnepe, azaz Úrnapja lesz. Fontos, hogy a nyári időszak ellenére is ezen a napon minél többen tanúskodjunk az Eucharisztiában köztünk lakó Krisztusról.
Lábatlanon a szombaton este 6 órakor kezdődő Szentmise után a Szent István templomból indul a körmenet. Előkészületre, oltárdíszítésre délután 3 órától várjuk a testvéreket.
Süttőn a vasárnap 8 órakor kezdődő Szentmise után a templomból indul a körmenet. Előkészületre, oltárdíszítésre itt is szombaton délután 3 órától várjuk a testvéreket.
Ezen a vasárnapon a piszkei Szentmise 3/4 11 órakor kezdődik.
Különösen fontos lenne, hogy a virágszirmok mellé gyerekek is legyenek, akik az Úr Jézus elé szórják azokat a körmeneten.

A 25. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Süttő 16 hétfő 18 óra Szentmise
Piszke 17 kedd 8 óra Szentmise
Süttő 19 csütörtök 8 óra Szentmise
Lábatlan 20 péntek 18 óra Szentmise
Lábatlan 21 szombat 18 óra Szentmise
Süttő 22 vasárnap 8 óra Szentmise: + Bombicz József évf.
Piszke 22 vasárnap 3/4 11 óra!!! Szentmise

Gyóntatás rendje
Süttő Hétfőn 17 óra 40 perctől a Szentmiséig
Piszke Vasárnap, a Szentmise után
Lábatlan Pénteken 17 óra 35 perctől

Szentatya 2014. júniusi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy a munkanélküliek kapjanak támogatást és találjanak munkát ahhoz, hogy emberhez méltóan tudjanak élni.
Missziós imaszándék: hogy Európa újra felfedezze keresztény gyökereit a hívők tanúságtétele által.
Erdő Péter bíboros atya 2014. júniusi imaszándéka: Hogy újonnan szentelt diakónusaink és papjaink Krisztus erejével és szeretetével hirdessék az Evangélium igazságát és örömét.
Plébániai imaszándékok 2014. június: – Jó termésért. – A plébánia peres ügyének az Evangélium szempontjából kedvező lezárásáért. – Megrendült bizalom helyreállításáért. –
A hónapra jelzett új szándékok:
Lábatlanról: Pné E.: Egy, a keresztségben nemrég részesült kismamáért és születendő gyermekéért. – Azért, hogy máskor is legyen részt vehessünk zarándoklaton, miként most a Vácra és Márianosztrára tett zarándoklaton részt vehettünk. – A Brazíliában rendezett foci-világbajnokság sikeres és békés lebonyolításáért. – A szünidőt kezdő diákokért, hogy a testi-lelki épségüket megőrizve, lelkiekben gyarapodva tölthessék el az időt. – A tanárokért, hogy kipihenve a tanév fáradalmait, újult erővel kezdhessék a következő tanévet. Gné K.J.: Házasulandókért. – Vizsgázó diákokért. – Keresztgyermekekért és keresztszülőkért. – Aratásban dolgozókért.
Süttőről: E. Jné: - Két súlyos beteg testvérünk gyógyulásáért. – - Gyermekeim testi és lelki egészségéért. – Rég várt gyermekáldás sikeréért. – - Hálából.
Pestszentlőrincről: Nem érkezett új szándék

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.,


[ 2014.06.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-