nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2014. június 29. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2014. június 29.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2014. június 29., (Évközi XIII. vasárnap) - Szent Péter és Szent Pál Apostolfejedelmek ünnepe

„Apostoloknak vére volt, mely megszentelt egy szép napot: Péter győzelme oly nemes, és Pál babérra érdemes.” /Napi Zsolozsma, Laudes himnusz/ (képforrás: ocarm.org )

A mai napon különös buzgósággal imádkozzunk Szentatyánkért, hogy Szent Péter utódaként, Jézus lelkületével végezze szolgálatát. Hasonlóképpen imádkozzunk a Szent Pál nyomdokain járó misszionáriusokért. Az aratás hagyományos kezdőnapján pedig a mezőgazdaságban dolgozókért, valamint az éhezőkért is fohászkodjunk. Az I. világháború áldozataiért is imádkozzunk, valamint a világ igazságon alapuló békéjéért!
Köszönjük a fáradozást kertjeink karbantartásában, valamint a piszkei plébánia kertjének megújításában. Ez utóbbi 'több felvonásos' folyamat lesz.
A mai naphoz kapcsolódóan a Szentatya karitatív tevékenységére gyűjtjük a 'Péter-filléreket'. Tavaly mintegy 35,000 Ft-ot továbbíthattunk a három templomból a testvérek jóvoltából. A http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2072 oldalon e gyűjtés történetéről bővebben is olvashatunk.
A héten július 1-jén, kedden, Piszkén találkozunk a hittanosokkal, ahol szokás szerint 8 órakor kezdünk és délután 4-kor köszönünk el egymástól.
A héten szerdán emlékezünk meg a Boldogságos Szent Szűz Erzsébetnél tett látogatásáról. A piszkei templom búcsúünnepén este 6 órakor lesz Szentmise. Mindazoknak, akik nem tudnak részt venni aznap Szentmisén, a jövő vasárnapon is elnyerhető az ilyenkor engedett búcsú.

A 27. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Süttő 30 Hétfő 18 óra Szentmise
Piszke 01 Kedd 8 óra Szentmise
Piszke 02 Szerda 18 óra Szentmise
Süttő 03 Csütörtök 8 óra Szentmise: +Nágel Mihály, Neje: + Czechner Erzsébet és + Szüleik
Lábatlan 04 Péntek 18 óra Szentmise
Lábatlan 05 Szombat 18 óra Szentmise
Süttő 06 Vasárnap 8 óra Szentmise: +Dr. Sághy Antal és N: + Wendl Vilma
Piszke 3/4 10 óra Szentmise

Gyóntatás rendje
Süttő Hétfőn 17 óra 40 perctől a Szentmiséig
Piszke Vasárnap, a Szentmise után
Lábatlan Pénteken 17 óra 35 perctől

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

[ 2014.07.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-