nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2014. március 16. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2014. március 16.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2014. március 16. Nagyböjt II. vasárnapja

„Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!”

A Katolikus Iskolák javára 20,800 illetve 41,600 Ft-ot továbbíthattunk a testvérek jóvoltából.

Tartsuk szem előtt, hogy péntekenként 14 éven felüli katolikusként tartózkodunk a húseledel fogyasztásától.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Gyónási lehetőségünk a naptárban jelölteken kívül a lelki-napokon is lesz, de külön megbeszélés alapján máskor is állok rendelkezésre.

Mint azt a püspök atyák körlevelében olvashatjuk, a korábbi évek hagyománya szerint március 23-30-ig tartósélelmiszer-gyűjtést tartunk. Kérjük, hogy adományaikat azon a héten hozzák magukkal ide, a templomba. Az adományokat a karitász munkatársak fogják szétosztani a rászorulóknak.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat segíthetünk. Tavaly 656 ezren ajánlották fel adójuk 1 %-át. Hasznos tudnivalók lejjebb.

Ma, vasárnap délután 1/2 4-től kerül sor a plébániai munkatársak hagyományos nagyböjti találkozójára a bajóti plébánián. Szeretettel várjuk a kedves munkatársakat.

A héten szombaton, 22-én körzeti lelkinap lesz Nyergesújfalun, délelőtt 1/2 10 órától délután 3 óráig. Részleteket a szórólapokon olvashatunk. Kérjük, hogy részvételi szándékunkat a hátul elhelyezett lapon jelezzük.

Ugyancsak szombaton délelőtt 9 órától 12 óráig a hittanosokat várjuk, ezúttal a süttői plébániára.

Jövő vasárnap, azaz március 23-án, délután 4 órakor ökumenikus imádságra várjuk a testvéreket a lábatlani Szent István templomba. Fontos, hogy minél többen tegyünk tanúságot a keresztény egység fontosságáról, és legalább annyian legyünk, mint a református testvérek megtisztelik az alkalmat. A közös imádság után szeretet-lakomára hívjuk a résztvevőket. Rákövetkező héten a református templomban fogunk együtt ünnepelni.

A 11. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Szentatya 2014. márciusi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy minden kultúra legyen tekintettel a nők jogaira és emberi méltóságára.
Missziós imaszándék: hogy sok fiatal fogadja el az Úr hívását és szenteljék életüket Istennek az evangélium hirdetésére.

Erdő Péter bíboros atya 2014. márciusi imaszándéka: Hogy Szent József példájára és közbenjárására a családapák örömmel és hűségesen teljesítsék hivatásukat, az egész egyház nagy családja pedig megtapasztalja Isten atyai gondoskodását.

Plébániai imaszándékok 2014. március: Hazánkért, Nemzetünkért, hogy a Gondviselő Isten által rábízott feladatot minden tagja felismerje, teljesíteni tudja. - A Szentlélek ajándékáért, hogy lelkiismeretesen mérlegelve, arra hivatott, jó szándékú, lelkiismeretes vezetőket válasszon az Nemzet. – Bérmálásra készülőkért. –

A hónapra jelzett új szándékok:
Lábatlanról: Pné E.: Egy házaspár vigaszáért meg nem született gyermekükért. – Ukrajna és a világ békéjéért. – Betegekért.
Süttőről: Nem érkezett új szándék.
Pestszentlőrincről: Nem érkezett új szándék.

Gyóntatás rendje

Süttő Hétfőn 17 óra 40 perctől a Szentmiséig
Piszke Vasárnap, a Szentmise után
Lábatlan Pénteken 17 óra 35 perctől

Hasznos tudnivalók az 1 % felajánlásáról:
• A rendelkezés nem kerül pénzbe, mert mindenképp befizetjük az adót, de rendelkezhetünk 2x1% 'sorsáról'.
• Akkor is érdemes rendelkezni, ha éppen kevés, vagy semmi befizetni való adónk nincs, mert a felajánlások száma mutatja az egyház társadalmi súlyát, elfogadottságát.
• A felajánlásból nem közvetlenül, hanem azáltal részesülnek a plébániák, hogy részben a felújításokra adott pénzt, részben az egyházi személyek utáni járulékokat ebből fedezik, így azok nem a helyi közösséget terhelik.
• Tavaly felújításokra (torony-tető veszélytelenítés és belső felújítási tervek) - Süttőn mintegy 1 millió -, mindennapi működésre (rezsi, iroda) segítségként 1 millió, Piszkén felújításra (Paár-kereszt veszélytelenítés) 240 ezer, működésre 300 ezer Ft-ot kaptunk – épp ebből a pénzből.
• Országos, közös céljaink megvalósulása is ebből a pénzből történhet: így egyházi iskoláink, szeretet-otthonaink, idős, nyugdíjas papjaink és szerzeteseink ellátása, a médiában megjelenő katolikus műsorok, etc.
• További információkat a http://cseppekbolatenger.hu címen olvashatunk.


[ 2014.03.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-