nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2014. március 23. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések 2014. március 23.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2014. március 23. Nagyböjt III. vasárnapja

„Tudom, hogy eljön a Messiás (…) Jézus erre kijelentette: „Én vagyok az, aki veled beszélek.” /Jn4,25-26/ (képforrás: ocarm.org )

Figyeljünk a héten a miserend változására!
Kedden ünnepeljük Urunk Jézus fogantatását, azaz Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz. E napon Süttőn lesz Szentmise, este 6 órakor, hogy a munkanap mellett minél többen részt tudjunk venni az Eucharisztián.
Csütörtökön lelki délután lesz Piszkén, kedves elődöm, Szabó János atya vezetésével. Litániával kezdünk 17 órakor. Ezalatt János atya gyóntatni fog. Utána Szentmisével ünneplünk, melynek keretében szentbeszéddel segíti elmélyülésünket. A templomi ünneplés után a plébániára várjuk a testvéreket, hogy a fehér asztal mellett szeretetünkkel vegyük körbe egykori lelkipásztorunkat.
Tartsuk szem előtt, hogy péntekenként 14 éven felüli katolikusként tartózkodunk a húseledel fogyasztásától.
Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Gyónási lehetőségünk a naptárban jelölteken kívül a lelki-napokon is lesz, de külön megbeszélés alapján máskor is állok rendelkezésre.

Ma kezdődik a püspök atyák által meghirdetett tartósélelmiszer-gyűjtés. Kérjük, hogy adományaikat a héten hozzák magukkal ide, a templomba. Az adományokat a karitász munkatársak fogják szétosztani a rászorulóknak.
Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat segíthetünk. Tavaly 656 ezren ajánlották fel adójuk 1 %-át. A ezzel kapcsolatos hasznos tudnivalók -hogy a többieket is tájékoztatni tudjuk - a túloldalon olvashatjuk.
E héten szombaton, 29-én ismét körzeti lelkinap lesz Nyergesújfalun, délelőtt 1/2 10 órától délután 3 óráig. Részleteket a szórólapokon olvashatunk. Kérjük, hogy részvételi szándékunkat a hátul elhelyezett lapon jelezzük.

Ma délután 4 órakor ökumenikus imádságra várjuk a testvéreket a lábatlani Szent István templomba. Fontos, hogy minél többen tegyünk tanúságot a keresztény egység fontosságáról, és legalább annyian legyünk, mint a református testvérek megtisztelik az alkalmat. A közös imádság után szeretet-lakomára hívjuk a résztvevőket. A következő héten, azaz 30-án a református templomban fogunk együtt ünnepelni.

A 13. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Hasznos tudnivalók az 1 % felajánlásáról:
• A rendelkezés nem kerül pénzbe, mert mindenképp befizetjük az adót, de rendelkezhetünk 2x1% 'sorsáról'.
• Akkor is érdemes rendelkezni, ha éppen kevés, vagy semmi befizetni való adónk nincs, mert a felajánlások száma mutatja az egyház társadalmi súlyát, elfogadottságát.
• A felajánlásból nem közvetlenül, hanem azáltal részesülnek a plébániák, hogy részben a felújításokra adott pénzt, részben az egyházi személyek utáni járulékokat ebből fedezik, így azok nem a helyi közösséget terhelik.
• Tavaly felújításokra ( torony-tető veszélytelenítés és belső felújítási tervek ) - Süttőn mintegy 1 millió -, mindennapi működésre ( rezsi, iroda ) segítségként 1 millió, Piszkén felújításra ( Paár-kereszt veszélytelenítés ) 240 ezer, működésre 300 ezer Ft-ot kaptunk – épp ebből a pénzből.
• Országos, közös céljaink megvalósulása is ebből a pénzből történhet: így egyházi iskoláink, szeretet-otthonaink, idős, nyugdíjas papjaink és szerzeteseink ellátása, a médiában megjelenő katolikus műsorok, etc.
• További információkat a http://cseppekbolatenger.hu címen olvashatunk.


[ 2014.03.24. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-