nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések 2014. március 23. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hirdetések 2014. március 23.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2014. március 23. Nagyböjt IV., 'Laetare' vasárnap

Jézus (...) megkérdezte tőle: „Hiszel az Emberfiában?” „Ki az, Uram – kérdezte az ember –, hogy higgyek benne?” „De hisz látod – felelte –, ő beszél veled.” Erre felkiáltott: „Hiszek, Uram!” – s leborult előtte. /Jn4,35-38/ (képforrás: ocarm.org )

Köszönet a csütörtöki lelkinapon résztvevők, illetve a vendégséget előkészítők buzgóságáért, munkájáért! Azoknak is köszönet, akik Nyergesújfalun, a lelkinapokon képviselték plébániánkat.

Tartsuk szem előtt, hogy péntekenként 14 éven felüli katolikusként tartózkodunk a húseledel fogyasztásától.
Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Keressük a gyónási lehetőséget is!

Ma végződik a püspök atyák által meghirdetett tartósélelmiszer-gyűjtés. Adományainkat holnapig hozhatjuk ide, a templomba, vagy adhatjuk át munkatársainknak. Az adományokat a karitász munkatársak fogják szétosztani a rászorulóknak.

Jövő vasárnap a Szentföld, az ottani keresztények és szent helyek javára gyűjtünk. Egykor a nyugati keresztény világ igen fontosnak tartotta Krisztus Urunk földi élete helyeit védeni, segíteni. A XXI. században ez a törődés többek között az évente sorra kerülő gyűjtéssel valósulhat meg. Tavaly e célra 10,000, illetve 14,000 Ft-ot továbbítottunk a testvérek jóvoltából.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat segíthetünk. Tavaly 656 ezren ajánlották fel adójuk 1 %-át. Az ezzel kapcsolatos hasznos tudnivalókat - hogy a többieket is tájékoztatni tudjuk -, a túloldalon olvashatjuk.

Ma, vasárnap délután 4 órakor ökumenikus imádságra várjuk a testvéreket a lábatlani református templomba. Fontos, hogy minél többen tegyünk tanúságot a keresztény egység fontosságáról, és legalább annyian legyünk, mint a református testvérek megtisztelik az alkalmat.

Jövő vasárnap kerül sor a hagyományos keresztútra, Péliföldszentkereszten. A liturgia 15 órakor kezdődik, de már előtte is lehetőségünk nyílik szentgyónásunk elvégzésére. Süttő, Piszke és Lábatlan közösségei a 3. állomásról gondoskodnak, részben annak díszítésével, részben felolvasással, részben a fakereszt vitelével. A 2.állomásnál kell átvenni a keresztet, bevárni a saját közösséget, és úgy vonulni a 3. állomásig. Aki a felolvasásban szívesen segédkezik, kérem a Szentáldozat után jelezze a SZEDECSben.

A héten várom a testvérek áprilisi imaszándékait.

Különösen is fontos a napokban Hazánkért, Nemzetünkért imádkozni, hogy minden magyar ember megértse, a különbözőségek ellenére is egy nemzetet alkotunk, döntéseinket pedig a Szentlélek Úristen segítségével kell meghoznunk.

Imádkozzunk minél többen Mindszenty bíboros úr boldoggá avatásáért. Ezt a rövid imát a hátul elhelyezett röplapokon olvashatjuk.

A 14. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Gyóntatás rendje

Hasznos tudnivalók az 1 % felajánlásáról:
• A rendelkezés nem kerül pénzbe, mert mindenképp befizetjük az adót, de rendelkezhetünk 2x1% 'sorsáról'.
• Akkor is érdemes rendelkezni, ha éppen kevés, vagy semmi befizetni való adónk nincs, mert a felajánlások száma mutatja az egyház társadalmi súlyát, elfogadottságát.
• A felajánlásból nem közvetlenül, hanem azáltal részesülnek a plébániák, hogy részben a felújításokra adott pénzt, részben az egyházi személyek utáni járulékokat ebből fedezik, így azok nem a helyi közösséget terhelik.
• Tavaly felújításokra ( torony-tető veszélytelenítés és belső felújítási tervek ) - Süttőn mintegy 1 millió -, mindennapi működésre ( rezsi, iroda ) segítségként 1 millió, Piszkén felújításra ( Paár-kereszt veszélytelenítés ) 240 ezer, működésre 300 ezer Ft-ot kaptunk – épp ebből a pénzből.
• Országos, közös céljaink megvalósulása is ebből a pénzből történhet: így egyházi iskoláink, szeretet-otthonaink, idős, nyugdíjas papjaink és szerzeteseink ellátása, a médiában megjelenő katolikus műsorok, etc.
• További információkat a http://cseppekbolatenger.hu címen olvashatunk.


[ 2014.04.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-