nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések és imaszándékok szeptember oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések és imaszándékok szeptember
Hirdetések Süttő, Piszke, Lábatlan és Sárisáp templomaiban 2011. szeptember 04. Évközi XXIII. vasárnap
- Örömmel láthattuk közösségeink életerejét a meghirdetett alkalmakon ( családi nap, keresztút ), ahogyan öröm a sárisápi plébánia-épület és kert, illetve az emlékhely megújulása, illetve a süttői templom tisztulása is. Hála az Úrnak, köszönet a testvéreknek!
- Újabb írást olvashatunk a hittanos napokról a lábatlani honlapon, illetve új képeket találhatunk a képtárban.
- A szeptemberi imaszándékokat a hirdetés végén olvashatjuk.
- A plébániai közösségi alkalmak az első félévhez hasonlóan alakulnak, vagyis: a hét első hétfői / keddi / pénteki napja az imaóra alkalma, amikor a hónap imaszándékait is gyűjtjük. A hónap második hétfői / keddi / pénteki napja a kisközösségi alkalmaké, úgy, mint karitász, énekkar, a hónap harmadik hétfői / keddi / pénteki napja a Fehi-Bóra (biblikus- felnőtthittan) napja. Mindezek általában a Szentmiséhez kapcsolódóan. A hónap utolsó hétvégéje a családoké, míg az utolsó hétfő a házasoké lesz. Eltérések lehetnek, például Húsvét táján.
- Ennek megfelelően a héten első hétfőn Süttőn a Szentmise előtt
½ 7 -től imaóra, míg Piszkén második pénteken este 6 órától Kisközösségi alkalom, ezúttal a Karitászos testvéreket várom. { Természetesen a különféle kisközösségek ettől függetlenül is összejöhetnek, de ezek az alkalmak nyitottak a többiek és a plébános felé is. :-) }
Süttő Hétfő 18.30 imaóra
Piszke Péntek 18.00 kisközösségi
Piszke Szombat 19.00 Ifjúsági
Sárisáp Vasárnap 15.00-19.00 Családi alkalom
- A héten várjuk az iskolákban a hitoktatásra való jelentkezéseket. A jelentkezett gyermekek ismertében alakítjuk ki a hitoktatás rendjét. Apostolkodjunk!
Tájékozódhatunk még a múlt héten kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón
a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot%40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.
Imaszándékok 2011. szeptember
Szentatya szeptemberi imaszándékai:

valamennyi tanárért, hogy az igazságban gyökerező szeretetet közvetítsék, és hiteles erkölcsiséget és szellemi értékeket tanítsanak.
Missziós imaszándék:
hogy a keresztény közösségek szerte az ázsiai kontinensen, buzgón hirdessék az Evangéliumot, a hit örömével téve tanúságot annak szépségéről.

Erdő Péter bíboros atya szeptemberi imaszándéka:
Hogy a katolikus iskolák hitelesen adják tovább Krisztus szeretetét és az igazi emberi értékeket.

Plébániai imaszándékok:
Lábatlanról: Az afrikai éhezőkért. – Egy nehéz sorsú lábatlani családért. –
Az idén 80 éves Esztergomi Ferences Gimnázium egykori és jelenlegi tanáraiért, diákjaiért, munkatársaiért.
Süttőről: Egy szeptemberi műtét előtt álló kisfiú gyógyulásáért.
Pestszentlőrincről: Egy testvérünk gyermeke testi-lelki egészségéért. – Egy most végzett rezidens testvérünk: a munkába állás nehézségei megoldásáért, jogosítvány megszerzéséért, társa megtalálásáért. – Egy család kérései: A Családfő találjon állást; a Pestszentlőrinci új evangélikus egyházi iskola békét és áldást hozzon a kerület életébe; gyermekeink iskolakezdéséért; induló gitárklubért; egy paptestvérért, hogy sikerüljön még inkább a plébániaközösséggel szeretetben élni. A családunk testi-lelki egészségének megőrzéséért.

[ 2011.09.05. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-