nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések február 10. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések február 10.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2013. február 10. Évközi V. vasárnap

"a te szavadra, kivetem a hálót" /Lk 5,5/
Ma 15 órára szeretettel várjuk a testvéreket családi délutánra, ezúttal Süttőre.

A héten Hamvazószerdával megkezdődik a 'Szent Negyven-nap', vagyis a Nagyböjt. Igyekezzünk jól felhasználni ezt a kegyelmi időt. Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön is kinyomtattam, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Piszkén 16.30-tól, Lábatlanon 17.30-tól, Süttőn pedig 18 órától. Hetente más helyen, a jelzésnek megfelelően gyónási lehetőségünk is lesz, amit mindig külön hirdetni fogok. Most pénteken Lábatlanon lesz gyóntatás a keresztút alatt.

Készületünket segítik a hátul elhelyezett 'Nagyböjti Lap', illetve a lelkitükrök. Használjuk őket!

Ma, az 'Éhezők világnapján' imádkozzunk és cselekedjünk rászoruló embertársainkért. Ennek sokféle egyéni és közösségi lehetősége kínálkozik. Akár plébániáink karitászcsoportjához csatlakozva, akár munkájukat a Szent Antal perselybe dobott adományainkkal támogatva, akár a Katolikus Karitász munkáját a megadott lehetőségeken keresztül támogatva – pl. 1356-os adományvonal felhívásával – tehetünk szépet és üdvösségest.

Holnap a Szűz Anya Lourdes-i jelenésének évfordulóján a betegek világnapja lesz. Róluk is emlékezzünk. Sokat tehetünk értük akkor is, ha a templomba eljutni nem tudó testvéreinknek felkínáljuk a lehetőséget, és elhívjuk hozzájuk a lelkipásztort. Egy katolikus keresztény se halljon meg a környezetünkben szentségek nélkül! Ez közös felelősségünk!

A héten hétfőn Süttőn várom a testvéreket felnőtthittanra, a délutáni Szentmise után, 17 órára.

Hamvazószerdán Süttőn, a plébániatemplomban 17 órakor Szentmisével és hamvazkodással kezdhetjük a szent időszakot.

A februári imaszándékokat alább olvashatjuk.

Az adóbevallások határideje is közeledik. Az 1%-os adófelajánlásokkal sokat segíthetünk. A hátul található segédletből vigyünk jó szándékú ismerőseinknek is.

Szentatya 2013. februári imaszándékai:

Általános imaszándék: Hogy a menekült családok, különösen az anyák támogatásra és társakra leljenek nehézségeik közepette.
Missziós imaszándék: A viszályok között élőkért: hogy a háború és szembenállás közepette élő népek ráleljenek a békés jövő felé vezető útra.

Erdő Péter bíboros atya 2013. januári imaszándéka: Hogy azok a papok, szerzetesek és világiak, akik az egyház nevében tanítanak és nevelnek a hitre, szolgálatukra jól felkészüljenek, és mindig közösségben legyenek főpásztorukkal és Szent Péter utódával.

Plébániai imaszándékok 2013. február: A nagyböjti szent idő gyümölcsöző felhasználásáért. – Azért, hogy plébániáink hívei közül minél többen bátran végezzék el a szentgyónásukat. –

Lábatlanról érkezett: Gné K.J.: Felvételiző fiatalokért. – Házasságra készülőkért. – Egyházközségünk most elhunyt tagjaiért.

Süttőről érkezett: B. I.: Egy testvérünk testi, lelki gyógyulásáért. – Családom egészségéért, és gyermekeim iskolai helytállásáért. E. Jné.: - A szülő-gyermek kapcsolatok javulásáért - Felnőtt gyermekeink boldogulásáért - Egy beteg kisgyermek állapotának javulásáért.

Pestszentlőrincről érkezett: Tné H.K.: családom testi-lelki egészségéért; az általam gondozott családokért; nagyszüleimért; plébániánkon a békesség megszületéséért; a rágalmazás, hazugságok, kibeszélések, pletykák megszűnéséért a közösségeken belül, s az ezek miatt keletkezett sebek begyógyulásáért
Cs.É.: gyermekem kitartásáért, tanulásbeli sikereiért, egészségéért; a plébániai közösség összetartásáért, a munkatársak együttműködéséért
B.B.: hálából a családomért, a sikeres vizsgákért, az elmúlt félévért; tanulásban való további kitartásért; azért, hogy komolyan tudjam venni hivatásomat; családtagok egészségéért; öcsém tanulmányi eredményeinek javulásáért.

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

Naptár 2013. február 4-2013. március 3.  (pdf)


[ 2013.02.12. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-