nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések, imaszándékok, és heti események március 4. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések, imaszándékok, és heti események március 4.
Hirdetések és imaszándékok Süttő, Piszke, Lábatlan és Sárisáp templomaiban 2012. március 04. Nagyböjt II. vasárnapja

"Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!" /Mk 9,7/

Múlt héten a katolikus iskolák javára összesen 90,000 Ft-ot ( 18,000, 46,000, 19,000, 7,000 ) továbbíthattunk a négy templomból a testvérek jóvoltából. Köszönjük adományaikat!
A tartós élelmiszer gyűjtésre az adományokat jövő vasárnaptól a templomokban, a Szentmisék előtt és után helyezhetjük el a kijelölt helyen. Emellett ne feledkezzünk meg az adónk 2x1 százalékáról való rendelkezés lehetőségéről sem.
A jócselekedeteken és egyéni önmegtagadásainkon túl vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Eszerint minden nagyböjti pénteken kötelező a hústól való tartózkodás minden 14. életévét betöltött katolikus kereszténynek élete végéig. A közös böjtölésünk formájáról bővebben a korábbi hirdetésben olvashatunk.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk. Lábatlanon és Piszkén 16.30-tól, Süttőn és Sárisápon pedig 18 órától. Szentgyónásra e héten a hétköznapi Szentmisék után nyílik lehetőségünk.

Urunknak köszönjük a keresztutakon, a hittanos délelőttön, a családi délutánon résztvevők és szolgálattevők készségét, a templomaink takarításában szorgoskodók áldozatosságát.

Múlt vasárnap megköszöntük Szabó Miklósné Borika néni áldozatos, több, mint fél évszázados szolgálatát. Urunk áldását kérjük életére. A kántori teendők elvégzését Urbanics Ferenc testvérünk vállalta. Szolgálatához jó egészséget, sok örömet kívánunk.

A héten csütörtökön Sárisápon, pénteken Piszkén várom a testvéreket felnőtthittanra, este 6 órára, míg szombaton este
7 órától ifjúsági alkalom lesz Piszkén.

Alakulnak a hittanosainknak szánt nyári alkalmak. A megszokott hittanos napokon túl egy hetes tábort is szervezünk július 16-21-ig, a Gerecsében található Serédi nyaralóba. Jelentkezési lapokat nálam lehet kapni.

Szentatya 2012. márciusi imaszándékai:
Általános imaszándék: A nők szerepéért a társadalomban hogy az egész világ ismerje fel a nők szerepének jelentőségét a társadalom fejlődésében.
Missziós imaszándék: Az üldözött keresztényekért hogy a Szentlélek adjon állhatatosságot mindazoknak, akik Krisztus nevéért diszkrimináció, üldöztetés vagy életveszély áldozatai, különösen Ázsiában.

Erdő Péter bíboros atya 2012. márciusi imaszándéka:
Hogy a Szentlélek segítségével az új evangelizáció eljuttassa Krisztus örömhírét minden emberhez.

Plébániai imaszándékok 2012. márciusban:

Plébániánk híveinek bátorságért, hogy a szentgyónásukat elvégezzék. – Nyári felújítási terveink megvalósulásáért. – Azért, hogy Hazánk az igazi értékekért, a támadások ellenére továbbra is bátran kiálljon. – Házasságuk megkötésére készülők komolyságáért, készületünk teljességéért.
Lábatlanról érkezett: A kilakoltatás előtt állókért. – Keresztgyermekeinkért és keresztszüleinkért. – Hogy a nagyböjti áldozatvállalásaink, keresztutaink közelebb vigyenek bennünket Húsvét Szent Misztériumához.

A következő négy hét alkalmait ITT olvashatjuk.

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.


[ 2012.03.05. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-