nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések, imaszándékok június 24. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések, imaszándékok június 24.
Hirdetések Süttő, Piszke, Lábatlan és Sárisáp templomaiban 2012. június 24. - Keresztelő Szent János Születése, Évközi XII. vasárnap

"A gyermek nőtt, erősödött lélekben, és mindaddig a pusztában élt, míg Izrael előtt föl nem lépett." /Lk 1,80/

A hónap negyedik hétfőjén Süttőn, míg a hónap negyedik csütörtökjén Sárisápon várjuk a testvéreket, hogy barátságos, imádságos légkörben csodálkozzunk rá hitünk szépségére, titkaira - azaz nyári Fehi-Bóra lesz. Szombaton este 7 órától Ifjúsági alkalom Piszkén.

Mához egy hétre a világegyház közös kiadásaira gyűjtjük a 'Péter-filléreket'. E célra tavaly mintegy 47,000 Ft-ot (10,000 – 8,500 – 28,000) továbbíthattunk a négy templomból a testvérek jóvoltából.

Örömmel és hálásan fogadtuk a testvérek adományait a lábatlani Szent István templom ablakaira. Az eddig összegyűlt adományokkal a költségek ránk eső részének már ötöde összegyűlt. A gyűjtést még folytatjuk.

Öröm volt látni az elmúlt héten ministránsaink szorgalmát, szolgálatát! Ne feledjétek: nyáron is örömmel szolgálunk az Úrnak!

Jövő hétfőn a Szűz Anya Erzsébetnél tett látogatását ünnepeljük, azaz Sarlós Boldogasszony ünnepe lesz. Ez a nap Piszkén a plébániatemplom búcsúja, ezért július 2-án, hétfőn este 6 órakor lesz ünnepi Szentmise, majd a plébánián szeretnénk megköszönteni az ünnepet, hasonlóan, mint Húsvét vigíliáján. A búcsút a szokott feltételek mellett az előtte való vasárnap is elnyerhetjük.

Ugyancsak jövő hétfőn kezdődik Sárisápon a hittanosok nyári napközis tábora. A hét közepéig lehet még jelentkezni a sekrestyében kapható lap segítségével. A támogatásoknak köszönhetően a költségek erősen mérséklődtek.

A héten várom a testvérek júliusi imaszándékait, írásban, RSZÜ-ben (hordozható távbeszélő rövid szöveges üzenete), távmásolatban vagy villámlevélben, hogy ezeket a Szentatya és a Bíboros atya szándékaival együtt imáinkba foglalhassuk. Szándékaink között ott vannak fiataljaink, gyermekeink, akárcsak a héten kezdődő Szalézi nyári oratórium résztvevőinek épülése, Jézushoz való közeledése.

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot)
és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

Szentatya 2012. júniusi imaszándékai:
Általános imaszándék:
Az Eukarisztiában jelenlévő Krisztus, hogy a hívek az Eukarisztiában felismerjék a Feltámadott élő jelenvalóságát, Aki velük van életük minden napján.
Missziós imaszándék: Az európai keresztényekért, hogy az európai keresztények újra felismerjék valódi önazonosságukat és nagyobb lelkesedéssel vegyenek részt az Evangélium hirdetésében.
Erdő Péter bíboros atya 2012. júniusi imaszándéka:
Hogy az idén felszentelt papok Szent Péter és Pál hitével és bölcsességével szenteljék egész életüket az evangélium hirdetésének.
Plébániai imaszándékok 2012. júniusban:
A tanévet befejező diákokért. – A hittanos év gyümölcseiért. – A mindennapi kenyérért, hogy a szélsőséges időjárás okozta károk ellenére jusson elegendő táplálék minden család asztalára. – Szíria békéjéért. – A földrengés sújtotta Olasz családokért. –
Lábatlanról érkezett: G.né J.: A szentelésre várókért, hogy tudásukkal és lelkesedésükkel segítség egyházmegyéjüket. – Vizsgázó gyermekeinkért. – Hogy az osztálykirándulásokról minden gyerek épségben térjen haza. – Az aratásban dolgozókért. – Hogy ne sújtsa aszály termőföldjeinket és veteményeseinket. –
Süttőről érkezett: E.né P.: Két beteg kisgyermek gyógyulásáért, és egy hamarosan születendő egészségéért. – Minden kisgyermekért. N. E.-né: Egyetemista gyermekem és unokám vizsgáinak sikeréért.
Sárisápról érkezett: L. J.-né: Papi hivatásokért. B. J.-né: Jézus Szíve havában engesztelésül a bűnösökért. J. J.-né: A katolikus hittől eltávolodott hozzátartozókért, hogy visszatérjenek Jézushoz, a szeretet és a béke forrásához.
Pestszentlőrincről érkezett: Cs.É.: Gyermekem testi lelki egészségéért, gyógyulásáért, érettségijének és felvételijének sikeréért
T. Család: Családunk testi-lelki egészségéért.
B.B.: Érettségiző fiatalokért és vizsgázó egyetemistákért, hogy sikerrel megfeleljenek a követelményeknek. – A kilátástalanságban levőkért, hogy mindig legyen számukra remény az újrakezdéshez és a helyes út kereséséhez. – Gyenge nagyszülőkért, hogy jól viseljék a mindennapok kihívásait. – Hálából a családért, szüleimért.


[ 2012.06.25. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-