nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések, imaszándékok június 3. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések, imaszándékok június 3.
Hirdetések Süttő, Piszke, Lábatlan és Sárisáp templomaiban 2012. június 03. Szentháromság vasárnapja

"S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig." /Mt 28, 20/

Ma délután a református testvérekkel közös imasétára hívjuk a sárisápi testvéreket. Ennek keretében kerül sor a Trianoni békediktátum évfordulója kapcsán való megemlékezésre is a Szabadság téren. Indulás a templom elől 15 óra 45 perckor.

A hónap második péntekjén Piszkén várjuk felnőtt-hittanra a testvéreket, este 7 órára.

Mához egy hétre Jézus Szent Testének és Vérének ünnepe lesz. A körmeneti oltárok elkészítése a tavalyi rendnek megfelelően történik. Lábatlanon szombaton, az esti Szentmise után a Szent István templomból, míg Süttőn és Sárisápon a vasárnapi Szentmise után teszünk tanúságot Urunk valóságos jelenlétéről.

Június hónap imaszándékait a túloldalon olvashatjuk. Örömömre szolgált, hogy most több helyről is kapcsolódtak a testvérek saját szándékkal! Ókeresztény köszöntéssel: Oremus pro invicem, ut salvemur! azaz Imádkozzunk egymásért, hogy üdvözüljünk!

Örömmel láthatjuk, hogy négy ministráns testvérünk egy újabb szolgálati fokozatba lépett Süttőn.

Reményeink szerint idén nyáron sor kerülhet a lábatlani Szent István templom rosszul szigetelő ablakainak cseréjére. A megvalósításhoz kérjük a testvérek segítségét. Nagyobb részt a Főegyház-megye támogatja a munkát, de így is mintegy 330,000 Ft, azaz ablakonként 47,000 Ft szükségeltetik. E célra szánt adományaikat a hátul elhelyezett, címzett borítékba téve, vagy a sekrestyében leadva, személyesen juttathatják el. Köszönjük segítségüket!

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

Szentatya 2012. júniusi imaszándékai:
Általános imaszándék: Az Eukarisztiában jelenlévő Krisztus, hogy a hívek az Eukarisztiában felismerjék a Feltámadott élő jelenvalóságát, Aki velük van életük minden napján.
Missziós imaszándék: Az európai keresztényekért, hogy az európai keresztények újra felismerjék valódi önazonosságukat és nagyobb lelkesedéssel vegyenek részt az Evangélium hirdetésében.
Erdő Péter bíboros atya 2012. júniusi imaszándéka:
Hogy az idén felszentelt papok Szent Péter és Pál hitével és bölcsességével szenteljék egész életüket az evangélium hirdetésének.
Plébániai imaszándékok 2012. júniusban:
A tanévet befejező diákokért. – A hittanos év gyümölcseiért. – A mindennapi kenyérért, hogy a szélsőséges időjárás okozta károk ellenére jusson elegendő táplálék minden család asztalára. – Szíria békéjéért. – A földrengés sújtotta Olasz családokért. –
Lábatlanról érkezett: G.né J.: A szentelésre várókért, hogy tudásukkal és lelkesedésükkel segítség egyházmegyéjüket. – Vizsgázó gyermekeinkért. – Hogy az osztálykirándulásokról minden gyerek épségben térjen haza. – Az aratásban dolgozókért. – Hogy ne sújtsa aszály termőföldjeinket és veteményeseinket. –
Süttőről érkezett: E.né P.: Két beteg kisgyermek gyógyulásáért, és egy hamarosan születendő egészségéért. – Minden kisgyermekért. N. E.-né: Egyetemista gyermekem és unokám vizsgáinak sikeréért.
Sárisápról érkezett: L. J.-né: Papi hivatásokért. B. J.-né: Jézus Szíve havában engesztelésül a bűnösökért. J. J.-né: A katolikus hittől eltávolodott hozzátartozókért, hogy visszatérjenek Jézushoz, a szeretet és a béke forrásához.
Pestszentlőrincről érkezett: Cs.É.: Gyermekem testi lelki egészségéért, gyógyulásáért, érettségijének és felvételijének sikeréért
T. Család: Családunk testi-lelki egészségéért. B.B.: Érettségiző fiatalokért és vizsgázó egyetemistákért, hogy sikerrel megfeleljenek a követelményeknek. – A kilátástalanságban levőkért, hogy mindig legyen számukra remény az újrakezdéshez és a helyes út kereséséhez. – Gyenge nagyszülőkért, hogy jól viseljék a mindennapok kihívásait. – Hálából a családért, szüleimért.


[ 2012.06.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-