nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések július 8. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések július 8.
Hirdetések Süttő, Piszke, Lábatlan és Sárisáp templomaiban 2012. július 08. Évközi XIV. vasárnap

"Végigjárta a falvakat és tanított." /Mk 6,7/

A Szentatya karitatív tevékenységére gyűjtve a 'Péter-filléreket' mintegy 61,000 Ft-ot (19,165 – 10,310 – 31,445) továbbíthattunk a négy templomból a testvérek jóvoltából. A http://uj.katolikus.hu/ oldalon e gyűjtés történetéről bővebben is olvashatunk.

Köszönet a sok fáradozásért, adományokért és szolgálatért, mellyel széppé és tartalmassá tették a mintegy 30 gyermek napjait a Sárisápon rendezett hittanos napközis táborban. Ott készült képeket láthatunk a plébániai (https://picasaweb.google.com/szentlipot) képtárban, de megszemlélhetjük a templomban a gyerekek által készített munkákat is. Ezen felül most is tájékozódhatunk a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.

A héten kedden Piszkén, csütörtökön Süttőn hasonlóképp tehetünk valami szépet a gyermekekért. Az elmúlt év hagyományai szerint a hittanos napok reggel 8 órakor Szentmisével kezdődnek, és délután 3 órakor érnek véget.

A hónap második hétfőjén Süttőn, míg a hónap második csütörtökjén Sárisápon várjuk a testvéreket, hogy ismét rácsodálkozzunk hitünk szépségére, titkaira - azaz nyári Fehi-Bóra lesz.

Pénteken kivételesen elmarad a Szentmise a lábatlani Szent István templomban, és a soron következő piszkei Fehi-Bóra.

Szentatya 2012. júliusi imaszándékai:
Általános imaszándék: A munka biztonságáért, hogy mindenki biztonságos és nyugodt körülmények között dolgozhasson.
Missziós imaszándék: A keresztény önkéntesekért, hogy a missziós területeken dolgozó keresztény önkéntesek legyenek Krisztus szeretetének tanú.
Erdő Péter bíboros atya 2012. júliusi imaszándéka:
Hogy a papságra készülő fiatalok és a papok átérezzék hivatásuk fontosságát az egyház és a világ számára, és kitartsanak a Krisztushoz fűződő szeretetben.
Plébániai imaszándékok 2012. júliusban:
Az 'Új misszió' éve helyes és gyümölcsöző előkészítéséért – Nyári ifjúsági és családi alkalmaink Krisztus szerinti gyümölcseiért.
Lábatlanról érkezett: G.né J.: Egy hirtelen elhunyt ferences diákért és családjáért. – Egy kallódó kamaszért és családjáért. – A magyar olimpiai csapatért, hogy a felkészülések és a versenyek alatt méltón képviseljék hazánkat. – Hogy a nyári szünet gyermekeink testi és lelki épülését szolgálja. – Az aratásban dolgozókért P. E.: Azért, hogy az olimpiai játékok a népek közötti feszültségek oldását, a gyűlölet leküzdését szolgálja, és mentes legyen a politikai befolyásoktól. – Azért, hogy a szurkolók között ne legyen összetűzés, atrocitás. – Az idén érettségizett diákok sikeres felvételijéért, illetve a munkába álló fiatalokért, hogy helyt tudjanak állni, és az életben rájuk váró megpróbáltatásokat el tudják viselni.
Süttőről érkezett: Egy súlyos beteg testvérünkért, Isten akarata szerinti gyógyulásáért és Családjáért. ( B.I.) – Imádkozzunk a "válási árvákért ", és a megkereszteletlen kisgyermekekért. ( E. Jné. )
Sárisápról érkezett: --
Pestszentlőrincről érkezett: H.K.: Családom testi-lelki egészségéért, – a hittanos és a gitártáborokért, – nagyszüleimért, – a lelki békémért... Cs.É.:Gyermekem testi, lelki egészségéért, gyógyulásáért, felvételijének sikeréért B.B.: Elhunyt oktatóért, – a nyári táborért; – fiatalokért, hogy értelmes nyári programot találjanak, mely egészségük megőrzését és tudásuk gyarapodását is szolgálja; – nagyszülőkért


[ 2012.07.09. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-