nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések november 18. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hirdetések november 18.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2012. november 18. Évközi XXXIII. vasárnap. Hittanverseny beszámoló

"Vegyetek példát a fügefáról.(...) mihelyt látjátok, hogy ezek mind bekövetkeznek, tudjátok meg, hogy közel van, már az ajtóban." /Mk 13,28-29/

Mindannyiunk örömére szépen helytálltak hittanosaink a tegnapi megmérettetésben, a református egyházmegye által szervezett hittanversenyen. A 16 lelkes résztvevő dicséretet érdemel.

Hittanverseny beszámoló (letölthető)

Jubiláló testvéreinkkel együtt adunk hálát az Úrnak, és ugyanilyen szeretettel fogadjuk a Szent Erzsébet kenyerét is. A jövő vasárnap a Katolikus Szeretetszolgálat céljaira gyűjtünk. Tavaly e célra mintegy 32,000 Ft-ot továbbtíthattunk a három templomból a testvérek jóvoltából. A Szeretetszolgálat tevékenységéről a www.karitasz.hu világhálós címen, valamint a templomban terjesztett, de az említett honlapról is letölthető 'Adásidő' c. negyedévi lapban olvashatunk.
Szent Lipótra gondolva együtt örülünk a süttői testvérekkel, és e vasárnap se feledkezzünk el a templombúcsú adta lehetőségről.
Piszkén november 25-én, Krisztus Király vasárnapján szolgáltatjuk ki a betegek kenetét. A Szentkenetre jelentkezni a hátul kitett lapok segítségével lehet.
A jövő évi megrendelt naptárak az szent dolgok előkészületi csarnokában (sekrestye) a Szentmise előtt és után – öt-öt perc szünetet tartva – átvehetők.


Események–2012 november 19–25-ig illetve Szentmisék Táton, Tokodon és Nyergesújfalun letölthető formában

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot)
és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.


Kivonat az Apostoli Penitenciáira leveléből

(…) A Hit Évének teljes időtartama alatt, vagyis 2012. október 11-től 2013. november 24-én éjfélig teljes búcsút nyerhetnek a saját bűneik miatti ideig tartó büntetés alól Isten irgalmából, amit az elhunyt lelkekért is felajánlhatnak, mindazon hívek, akik valódi bűnbánatot tartottak, kellőképpen meggyóntak, szentségi áldozáshoz járultak és imádkoztak a Szentatya szándékára,
a. – minden alkalommal, ha legalább három alkalommal részt vesznek az igehirdetésen a szent missziók alkalmával, vagy legalább három előadást meghallgatnak a II. Vatikáni Zsinat dokumentumairól és a Katolikus Egyház Katekizmusának cikkelyeiről, bármely templomban vagy alkalmas helyen;
b. – minden alkalommal, ha zarándoklat formájában meglátogatnak egy pápai bazilikát, egy keresztény katakombát, egy székesegyházat, egy, a helyi ordinárius által a Hit Évére kijelölt szent helyet (például a Basilica Minor-ok valamelyikét, valamely Mária-kegyhelyet, a szent apostolok vagy védőszentek valamely kegyhelyét) és itt részt vesznek valamilyen liturgikus imádságon, vagy legalább megfelelő időt eltöltenek ott összeszedetten, jámbor elmélkedéssel, amit a Miatyánk, a Hiszekegy bármely hivatalos formája, valamint a Szűzanyához, az apostolokhoz vagy a védőszentekhez szóló fohász elimádkozásával fejeznek be;
c. – minden alkalommal, a helyi ordinárius által a Hit Évére meghatározott napokon (például az Úr, a Szűzanya, a szent apostolok és védőszentek ünnepein, vagy Szent Péter székének ünnepén), ha bármely szent helyen részt vesznek egy ünnepélyes szentmisén vagy zsolozsmán, s ezen felül elimádkozzák a Hiszekegyet, annak bármely hivatalos formájában;
d. – a Hit Éve bármely szabadon megválasztott napján, amikor hívő módon meglátogatják a keresztelőkápolnát vagy más egyéb helyet, ahol elnyerték a keresztség szentségét, amennyiben itt megújítják keresztségi fogadalmaikat, annak bármely hivatalos formájában;
(...)
Azok a hívek, akik valódi bűnbánatot gyakoroltak, ám súlyos okból nem tudnak részt venni az ünnepi liturgiákon ((...) a bebörtönözöttek, az idősek, a betegek, és mindazok, akik kórházakban vagy egyéb ápolási központokban folyamatos szolgálatban állnak a betegek mellett…) elnyerhetik a teljes búcsút ugyanezen feltételek mellett, ha lélekben és gondolatban egyesülnek a jelenlévő hívekkel, különösen azokban a pillanatokban, amikor a Szentatya, vagy a megyéspüspökök szavait közvetíti a televízió illetve a rádió, s otthonukban vagy azon a helyen, amelyet akadályoztatásuk okán nem tudnak elhagyni, elimádkozzák a Miatyánkot, a Hiszekegyet, annak bármely hivatalos formájában és más fohászokat, a Hit Éve célkitűzéseinek megfelelően, valamint felajánlják szenvedéseiket vagy saját életük szükségeit.

Kelt Rómában, az Apostoli Penitenciária székhelyén, 2012. szeptember 14-én, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén
Manuel Monteiro de Castro bíboros legfőbb penitenciárius --- Mons. Krzysztof Nykiel ügyvivő

[ 2012.11.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-