nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hirdetések október 8. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Hirdetések október 8.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2012. október 07. Évközi XXVII. vasárnap

"Bizony mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy gyermek, nem jut be oda." " /Mk 10,15/

A héten megnyitja Szentatyánk a 'Hit évé'-t. Az esztendő folyamán szeretnénk elmélyülni és megújulni hitünkben, hiszen küldetésünk van a többiekhez. Az egyes közösségi alkalmak is ezt a célt hivatottak szolgálni: elmélyülni, megújulni katolikus keresztény hitünkben, és arról mások előtt is tanúságot tenni. Ebben a szellemben:

Hétfőn Süttőn, pénteken Piszkén ismét találkozunk, hogy este 7 órától hitünkben növekedjünk és egymásnak örüljünk, vagyis Fehi-Bóra lesz.

Egy hét múlva, szeptember 14-én, vasárnap, őszi Családi Délutánt szervezünk Süttőn, délután 4 órától.

Három hét múlva, október 27-én, szombaton, zarándoklatot tervezünk Székesfehérvárra. E zarándoklat is segít, hogy a 'Hit évét' megfelelő imádságos lelkülettel kezdjük. Bár ez munkanap, mégis ez látszott a legjobb megoldásnak. Részvételi szándékunkat továbbra is a hátul elhelyezett lapra való feliratkozással jelezhetjük.

A Bíboros Atya szándéka szerint a Szentáldozás után Szent Ignác imádságát mondjuk, a kiosztott lapokon írtak szerint. Az imádságot a miséző pap kezdi, de Szentmisén kívül is ajánlott ezt a szép imádságot gyakran elmondani.

Október a közös Szentolvasók szép időszaka. Az áhítatok rendjét  lejjebb olvashatjuk.

A gyóntatás új rendje szerint: Süttőn hétfőnként 17:15-től, Lábatlanon péntekenként 17:15-től, míg Piszkén vasárnaponként a Szentmise után, azaz 3/4 11 órától állok rendelkezésre. Természetesen alkalmanként, ha jelzik, más időpontban is lehetséges a szentgyónás.

Az októberi imaszándékokat alább olvashatjuk
Szentatya 2012. októberi imaszándékai:
Általános imaszándék: Az új evangelizációért, hogy a legrégibb keresztény országokban tovább folytatódjon az új evangelizáció.
Missziós imaszándék: A Világmisszió Napjáért, hogy a Világmisszió Napjának ünnepe az evangelizáció iránti kötelezettségvállalás megújulását eredményezze.
Erdő Péter bíboros atya 2012. októberi imaszándéka:
Hogy a boldogságos Szűz Mária közbenjárása segítse az új evangelizáció munkáját hazánkban és egész Európában.
Plébániai imaszándékok 2012. szeptemberben:
A világméretű élelmiszerválság leküzdéséért. - A 'Hit évének' megfelelő előkészítéséért. – A most induló hitoktatás eredményességéért. – A gyermekük megkeresztelését kérő szülőkért, hogy gyermekük vallásos nevelésére tett ígéretüket komolyan vegyék.
Lábatlanról érkezett: Gné J.: Házasságra készülő jegyespárért. – Családtag gyógyulásáért. – A székesfehérvári zarándokút sikeréért, hogy a Szentlélek közreműködésével erősödjék egyházközségünk.
Süttőről érkezett: B. J.-né.: - Azért, hogy a Szent Ilona kápolna és környéke jelen helyzetben megmaradjon, hogy a katolikus hívek továbbra is használ¬hassák annak eredeti rendeltetése szerint Isten dicsőségére. – Templomunk belső felújításának megvalósulásáért. – Családom egészségéért, gyermekeim egyetemi tanulmányának sikeréért.
Pestszentlőrincről érkezett: Cs.É.: Gyermekem testi-lelki egészségéért, gyógyulásáért; tanulmányainak sikeréért. –
T.-né H.K.: az államvizsgám sikeréért (különösen is kérem az imádságot okt. 15, 17 és 24-én); a műtétem sikeréért (okt. 3); az Isten akarata szerinti munkahelyem megtalálásáért; családom testi lelki-egészségéért; férjemért, hogy visszatérjen a közösségébe.
D.E.: nagymamámért; családomért; kollégáimért; a rezidensekért; a munkában való helytállásért; hazámért; bölcs vezetőkért; párjukat keresőkért
B.B.: a családokon belüli és családok közötti békéért, együttműködésért; tanárokért; azért, hogy feladatainkat, kötelességeinket mindig pontosan és tisztességesen végezzük


Szentmisék, ha a munkahelyünk akadályozna...

Szombat este Vasárnap
Téli időszámítás Nyári időszámítás
Tát 16.30 17.30 10.00
Tokod 18.00 19.00 8.30
Nyergesújfalu 18.00 19.00 18 óra

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/)
a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot)
és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.


[ 2012.10.09. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-