nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hittan tábor Héregen oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hittan tábor Héregen
Idén is megrendezésre került a Bertalan atya által szervezett hittanos tábor, most Héregen. - Lukóczki Anna és Sárdi Kata tollából
Hittanos tábor Héregen

Idén is megrendezésre került a Bertalan atya által szervezett hittanos tábor, most Héregen. A süttői és piszkei egyházközségből és Budapestről jöttek a táborba gyerekek.
Hétfőn reggel a plébánia előtt nagy izgalommal vártuk, hogy elindulhassunk táborhelyünkre. A héregi katolikus plébánia volt táborunk színhelye. Odaérkezésünk után két csapatot alakítottunk a táborozók között. Ötletes nevek és csatakiáltások születtek. A csapatok versengtek, hogy ki tud több talentumot szerezni, a különféle versenyeken, a ministrálásért, az asztalszolgálatért, a szobarendért és a segítőkészségért. A talentumokra szükségünk volt mivel volt egy játék, ahol különböző városokban egy adott bűnt követtek el és ezek az emberek egy „büntető tábor”-nak nevezett helyre kerültek és csak a talentumokkal lehetett kiszabadítani őket. Még ezen a napon volt akadályverseny, aminél vízben és szárazföldön is helyt kellett állnunk. Minden reggelt reggeli imádsággal és tornával kezdtünk. Esténként szentmisén vettünk részt majd tábortűzzel és imával zártuk a napot. Következő napon előadást hallhattunk különböző témákban: túlélés, gyógynövények, térkép használat, áram, szentek és olimpia. Ebből délután egy kisebb tesztet írtunk. Szerdán lovagolni mentünk a közeli lovardához. Itt vidáman eltöltöttük a délelőttöt, majd délután kézműves foglakozásokon vehettünk részt. Este szalonnát sütöttünk a tábortűznél, aminek mindenki nagyon örült. Csütörtökön hadi játékokat játszottunk, délután a Király kútnál a számháború sem maradhatott el. Mikor besötétedett éjszakai túrára indultunk, aminél minden nagyobbnak egy kisebbel kellett mennie. Volt tanulságos rémtörténet és kétszer bátorságpróba is, ahol mindenki hősiesen vette az akadályokat. Pénteken egy hosszabb túrára indultunk Pusztamarótra. Sajnos nagyon meleg volt, de vidáman gyalogoltunk az erdőben és még vaddisznókat is láthattunk. Este fáradtan, de vidáman ültünk a tábortűznél, ahol már másodjára került sor a héten a „Ki mit tud?”-ra. Mindenki nagyon ügyesen szerepelt benne. Szombaton még reggel indulás előtt fagyiztunk egyet és imádkoztunk a templomban, majd lelkiekben feltöltődve indultuk haza a táborból.
Köszönjük azoknak a szülőknek, nagyszülőknek akik mindenféle finomságot küldtek nekünk ki a táborba hét közben! Köszönjük Bertalan atyának és Sárdi Tibor bácsinak a szervezést és a táborban segédkező felnőttek munkáját!

Lukóczki Anna

Hittanosok Héregen

Akárcsak tavaly, plébániánk hittanosai idén is hat napos táborban vettek részt. A készülődés természetesen már hetekkel, sőt hónapokkal korábban megkezdődött.
Az indulás napját mind izgatottan vártuk. A süttői plébánia előtt kíváncsian kérdezgettük egymást: „Vajon idén mi vár ránk?”.
Ideiglenes otthonunk a Gerecse egyik völgyében, a csendes kis Héreg plébániája volt. Annak ellenére, hogy a táborozók között igen különböző korú gyermekek voltak, sok új barátság szövődött.
Állandó programjaink mellett – ilyen volt a csendes pihenő, a szentmise mindennapi felajánlásainkkal, amit az oltárra helyeztünk, ministrálással, fürdés a medencében, ping-pongozás, léghoki, tollaslabda vagy az esti tábortűz– minden napunk izgalmas és változatos volt. Kezdjük az élménybeszámolót a „talentum” gyűjtő versennyel amely szerint tulajdonképpen az egész hét egy hatalmas küldetés volt. Gondolataink nagy része a körül forgott, hogyan szerezhetnénk még több talentumot (pontot) csapatunknak a gyülekezőre való időben érkezéssel, asztal szolgálattal, szobarenddel, vagy valamilyen más jócselekedettel. A szerzett talentumainkkal ugyanis bajba került barátaink szabadulását segíthettük a veszekedés, irigység, közöny, fösvénység és más mai korunkra jellemző „rabságokból”. Természetesen ez a gondolat ébresztő játék számunkra adta a legtöbb tanulságot, hiszen együtt építhettük Isten országát.
Minden nap részt vettünk szervezett foglalkozásokon, amit kísérőink szerveztek. Volt csapatok közti ügyességi verseny, tájékoztató és bemutató sportokból, elektromos ismeretekből, gyógynövény ismeretből, térképészetből és túlélési praktikákból. Voltunk lovagolni, és megismerhettük a közeli Király-kutat, ahol elfogyasztottuk a Palikának elkeresztelt, hatalmas görögdinnyét.
Számomra az éjszakai túra volt az egyik legnagyobb élmény. Egy korábbi esti kirándulást leszámítva még sohasem vettem részt hasonlón, így nagyon izgalmas volt a túra. Tudom, hogy az erdő csak erdő, de azért teljesen más nappal, mint éjszaka. Figyelmesen hallgattuk az állatok hangjait és boldogok voltunk, amikor felismertük valamelyiket. Ráadásul a Király kútnál bátorságpróbán „tesztelhettük” bátorságunkat a vaddisznónak látszó, röfögő lények közt.
Más nagyobb próbatétel volt az egész napunkat kitöltő kirándulás amely során Héregről szakértő vezető irányításával elgyalogoltunk egészen Pusztamarótig. Láttunk vaddisznó családot, megismertük a maróti csata történetét és helyszínét, a pihenőhelyen szusszantunk egy kicsit, játszottunk és megebédeltünk Mindannyian büszkék vagyunk magunkra, amiért teljesítettük a távot abban a hőségben. Mire visszaértünk táborhelyünkre kellőképpen elfáradtunk.
A hét során kétszer készítettünk ajándékot az általunk kihúzott társunknak. A feladat az volt, hogy aznap szeretteljes meglepetésben részesítsük egymást. Nem kevés időbe telt egyik-másik meglepetés elkészítése. Néhányaknak pedig egész nap lefoglalta a gondolatait, hogy ki kit húzott és hogyan sikerült a meglepetés.
A tábor nem lett volna tábor tábortűz nélkül. Minden este itt zártuk a napot. Együtt énekeltünk és hallgattuk Bertalan atya izgalmas, hátborzongató és tanulságos folytatásos történetét Ferikéről és arról az útról, amit bejárt, hogy jó elhatározását véghez vigye. A KiMitTud? alatt rengeteget nevettünk és új dalokat tanultunk és tanítottunk egymásnak. A szalonnasütés is remekül sikerült.
A sok-sok élményért az összes táborozó nevében szeretnék köszönetet mondani Bertalan atyának, a velünk lévő felnőtteknek szervező munkájukért, türelmükért és áldozathozatalukért, valamint köszönettel tartozunk mindenkinek, akik ellátták a táborozókat mindenféle finom csemegével, ötlettel, járművel.
S legvégül, kedves olvasó gyerekek! Hívunk benneteket, hogy kapcsolódjatok be közösségünk vidám életébe a hittanos napokon, a táborban, a kirándulásokon és más alkalmak során.
Sárdi Kata


[ 2013.08.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-