nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hittanos tábor Patakon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hittanos tábor Patakon
Július 28-augusztus 1 - beszámoló a a lábatlani, epöli, únyi és máriahalmi plébániaközösség hittanosainak táboráról Patakon.
Július 28-án, reggel nagy izgalommal álltunk a süttői plébánia előtt és vártuk, hogy megérkezzenek a lábatlani, epöli, únyi és máriahalmi plébániaközösség hittanosai, hogy elindulhassunk közös táborozásunkra. Mindenki kíváncsian várta, hogy hogyan fog sikerülni, mivel először indultunk úgy táborba, hogy ismeretlen hittanosok is csatlakoztak hozzánk.
Útközben megálltunk Vácott a székesegyháznál, ott körbenéztünk, majd Beer Miklós váci püspök fogadott minket és nagy készséggel vezetett körbe a Püspöki Palotában. Megköszöntük neki a fogadtatást és tovább indultunk táborhelyünkre. Hosszú út után, mikor megérkeztünk megebédeltünk, azután pedig elfoglaltuk a szobákat. Nagy meglepetésünkre Budapestről 2-en és még egy Patakkal szomszédos faluból is jöttek 3-an a táborba. Így a hittanosok és a kísérő, segítő felnőttekkel együtt 50-en voltunk. A délután folyamán bemutatkoztunk egymásnak, ismerkedős játékokat játszottunk. Vacsora után tábortüzet gyújtottunk, énekeltünk, majd Bertalan atya elkezdett nekünk egy történetet mesélni, amit minden este tovább folytatott. Tábortűz után nyugovóra tértünk.
Kedden reggel öten énekkel ébresztettük a táborlakókat, majd a reggelt tornával és imádsággal folytattuk. Éjjel Patakon, esett az eső, de reggeli után elindultunk Drégely várának megtekintésére. Az erdei út csúszósabb és sárosabb volt, mint gondoltuk, ezért nagyon óvatosan haladtunk. Túra közben az eső is eleredt.
Az eső, és a sár ellenére a kisebb csoportoknál, akik együtt haladtak vidám beszélgetések folytak. Visszaérkezésünk után, énekeket tanultunk, játszottunk és 3 csapatot alakítottunk ki. A csapatoknak csapatkiáltásokat és csapatneveket kellett kitalálniuk. Később focizni mentünk, az esti tábortüzet pedig az előtérben tartottuk egy elemlámpa fényénél a zivatar miatt.
Szerdán a reggeli dalos ébresztőt már kevesebben fogadták nagy örömmel. Mindenki inkább aludt volna tovább. Az elmaradhatatlan reggeli torna után, amit a fiúk tartottak, imádkoztunk, reggeliztünk, majd „forgószínpados előadások” következtek. A 3 csapatnak, 6 különböző helyen kellett meghallgatnia a különböző témájú kiselőadásokat. Sok érdekességet hallhattunk Drégely váráról, különböző gyógynövényekről, szentekről, magyarországi siker sportokról, a palóc népviseletről és Patak falu történetéről, valamint megtudhattuk hogy az erdőben hogyan tudunk túlélni különböző felszerelésekkel. Az előadók délután visszakérdezték tudásukat a csapatoktól. Ezután Sárdi Tibor bácsi vezetésével akadályverseny volt. Sokszor vicces feladatokat kellett végrehajtanunk, ami a vidámságot egyre csak növelte. Az utolsó feladatnál például minden csapatból egy tagot minél több ruhába kellett beöltöztetni. Este felé még sokan focizni is elmentünk. Este 9 óra körül éjszakai kirándulásra indultunk csapatainkkal. A 4 különböző helyre ahová el kellett mennünk kis versek utaltak. Minden helyen találtunk valami apróságot. A táborhelyre visszaérkezésünk után mindenki fáradtan elment aludni.
Csütörtökön is a megszokott rendben történt minden reggeli ébresztő, torna, imádság, reggeli. Reggeli után mindenkinek négy állomáson kellett megjelennie, ahol különböző feladatok vártak minket: rajzolás, kézműves és 2 helyen ügyességi és sport feladatok. A délután folyamán ellátogattunk Horpácsra, ahol megtekintettük a Mikszáth Emlékházat, az ottani templomot és számháborúzni indultunk. A számháborúnál nagyon elszántan játszottak a csapatok. A „háborút” szerencsére mindenki túlélte!!! Az esti záró tábortűznél „Ki mit tud?” -ra is sor került. Voltak, akik kisebb jelenteket adtak elő, és voltak, akik egy ismert dallamra egy új, táborral kapcsolatos dalszöveget írtak és azt énekelték el. Bertalan atya befejezte a történetét is, ami hát a diákok számára mondhatni „rémesen” fejeződött be. A táborban minden este szentmisén vettünk részt.
Péntek reggel különleges ébresztővel kedveskedtünk a táborlakóknak 4-en, ami annyit jelentett, hogy az énekléshez még hangos csengőszó és egy fazék tető is hozzájárult. A reggeli szokásos torna, imádság, és étkezés után összecsomagoltuk a dolgainkat majd táborzáró szentmisén vettünk részt. Ebéd után hazaindultunk, de még Vácott megálltunk. Sétáltunk a Duna-parton és a városban, majd ettünk egy fagyit. Itt mindenki elbúcsúzott egymástól. Reménykedünk benne minél hamarabb fogunk találkozni újra. Estére mindenki sikeresen hazaért.
Köszönettel tartozunk Tóth Bertalan atyának és Sárdi Tibor bácsinak a tábor szervezéséért, valamint a lelkes szülőknek, akik velünk együtt táboroztak.
Lukóczki Anna

[ 2014.08.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-