nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Hittanverseny Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Hittanverseny Lábatlanon
A Tatai Református Egyházmegye november 17-én, szombaton, immáron 5. alkalommal rendezett hittanversenyt a megye hittanosai számára.

A TATAI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE HITTANVERSENYE LÁBATLANON

A Tatai Református Egyházmegye november 17-én, szombaton, immáron 5. alkalommal rendezett hittanversenyt a megye hittanosai számára. Nagy örömünkre szolgált, hogy az idén a lábatlani Arany János Általános Iskola adott otthont e rangos rendezvénynek, melyen 230 gyermek vett részt, az alábbi 13 református gyülekezetből: 1. Ács; 2. Ete; 3. Esztergom; 4. Tatabánya-Bánhida; 5. Bana-Bábolna; 6. Neszmély; 7. Komárom; 8. Réde; 9. Kocs; 10. Bajna; 11. Mocsa; 12. Szomód; 13. Lábatlan-Nyergesújfalu.
Az idei hittanverseny nem csak a magas létszámot tekintve volt egyedülálló, de abból a szempontból is, hogy 16 katolikus gyermek is részt vett rajta, Tóth Bertalan, Lábatlan és Süttő plébánosának vezetésével. Az ő eredményük a hivatalos rangsorba ugyan nem számított bele, de nagyon örültünk, hogy itt voltak közöttünk, és ezzel is megmutattuk, hogy közös értékeket képviselünk, közösek a céljaink, és egy a küldetésünk.
A rendezvény énektanulással, és áhítattal vette kezdetét, majd egy rövid megnyitóval, melyet Dinnyés István, Lábatlan Város polgármestere is megtisztelt, és köszöntötte a megjelent vendégeket. Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu Város polgármestere szülőként kísérte végig rendezvényünket. Nagyon örültünk, hogy közöttünk volt, hisz ez is kifejezte a lábatlani és nyergesújfalui reformátusok összetartozását. Schrenk Péter, iskolaigazgató úr, Máté László Esperes Úr és a helybeli lelkész köszöntő szavai után a versenyző gyermekek elfoglalták a kijelölt tantermeket, és kezdetét vette a tesztlapok kitöltése. A hittanosok az első 3 korosztályban csapatokat alkotva versenyeztek, a 8. osztályosok pedig egyénileg töltötték ki a tesztlapokat.
Másfél óra állt rendelkezésre a tesztlapok kitöltésére.
A tesztlapok javítása alatt lehetőség volt kézműves foglalkozásokon, néptánc oktatáson, sportjátékokon való részvételre, valamint a lábatlani Gerenday-ház és a piszkei katolikus templom megtekintésére. A Tatai Református Egyházmegye és a Lábatlani Református Egyházközség Alapítványának anyagi támogatásával minden résztvevőt ebédre tudtunk invitálni az iskola ebédlőjébe.
Délután 2 óra körül fejeződött be a tesztlapok javítása, és kezdődhetett az eredményhirdetés, melyet a gyermekek már izgatottan vártak. Máté László Esperes Úr mindegyik korosztályban az első három helyezettnek oklevelet és egy kis ajándékot adott át.
A lábatlan-nyergesújfalui gyülekezet hittanosai nagyon szépen szerepeltek a megmérettetésen, a gyermekek teljesítménye igazán büszkeséggel tölthet el mindnyájunkat. A következő eredményeket értük el:

I. korcsoport (2-3. osztály) Csapatunk a 16 csapat közül a 3. helyezést érte el, a maximális 65 pontból 61 ponttal. A csapat tagjai: Török Emília (Lábatlan); Hegyi Boglárka (Nyergesújfalu); Mihelik Sára (Nyergesújfalu); Wierl Marianna (Nyergesújfalu).
II. korcsoport (4-5. osztály) A „lábatlani ötödikesek” csapata a 26 csapat közül 1. helyen végzett, a maximális 87 pontból 86 pontot szerezve. A csapat tagjai: Fehér Nóra, Ángyán Laura, Flach Nikolett, Flach Róbert.
Ugyanebben a korosztályban a „Lábatlan-Nyerges” csapat a 2. helyezést érte el, 85 pontot szerezve. A csapat tagjai: Eckl Patrik (Nyergesújfalu); Mihelik Tamás (Nyergesújfalu); Stampf Szebasztián (Lábatlan); Kocsis Evelin (Lábatlan).
Harmadik csapatunk, a „Süttő-Lábatlan” csapat nem jutott be az első három közé, de ők is nagyon szépen teljesítettek. 77 pontot értek el, az erős középmezőnyben végeztek. A csapat tagjai: Gerencsér Blanka (Lábatlan); Keserű Enikő (Lábatlan); Takács Leila (Süttő).
III. korcsoport (6-7. osztály) Ebben a korosztályban egy csapatunk indult, a „Lábatlan-Nyerges” csapat. Rájuk is nagyon büszkék lehetünk, hiszen a maximális 80 pontból 71 pontot értek el, ezzel az ötödikek lettek a 17 csapat között. A csapat tagjai: Vass Virág (Lábatlan); Selmeczi Soma (Nyergesújfalu); Sujbert Ákos (Lábatlan); György Ábel (Lábatlan).
IV. Korcsoport (8. osztály) A nyolcadikosok korosztályában egyénileg versenyeztek a hittanosok. Büszkeséggel tölthet el bennünket a nyergesújfalui Eckl Gergő teljesítménye, aki az elérhető 100 pontból 94-et szerzett, ezzel az első helyezést érte el a 11 induló közül.

A holtversenyeket is beleszámítva az alábbi gyülekezetek értek el helyezéseket:
Kocs: 4
Lábatlan-Nyergesújfalu: 4
Bana-Bábolna: 2
Tatabánya: 2
Ács: 1
Bajna: 1

Szeretnék köszönetet mondani Schrenk Péter igazgató úrnak és Radnai Péterné igazgató helyettesnek a sok-sok segítségért, amit a szervezésben nyújtottak, és azért, hogy rögtön a kezdeményezés élére álltak. Köszönettel tartozunk Óvári Zsuzsanna rajztanárnőnek, Marosné Wendl Éva testnevelő tanárnőnek, Wierlné Kárász Tímea biológia-földrajz szakos tanárnőnek a kézműves foglalkozás, illetve a sportfoglalkozás megszervezéséért, Jánosi Ágnes tanárnőnek pedig a néptánctanításért. Hálásak lehetünk a hittanosok szüleinek, gyülekezeti tagoknak a támogatásért, az osztálytermek rendezéséért, a süteményekért és mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta rendezvényünket.

Darányiné Csonka Valéria
református lelkész

[ 2012.11.22. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-