nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Hóhelyzet oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Hóhelyzet
Állítólag minden út járható a megyében. Bár az utak havasak, hókásásak, mindenhová el lehetett tegnap jutni.

Hóhelyzet - Állítólag minden út járható a megyében

Hétfő délután óta szakad a hó. Bár az utak havasak, hókásásak, mindenhová el lehetett tegnap jutni. A kenyér mindenhová elért, a szemetet viszont majd jövő héten viszik el Nyergesről.

Tatabánya. A Tatabányai Sütőipari Kft. munkatársai mindenhová eljuttatták a friss pékárut. Akóts Istvántól megtudtuk, hajnali 2 és 4 óra között indultak az első szállítmányok, és pár perces késéssel, de mindenhová elértek. Még a tatabányai Kálváriára is feljutott a kenyér. Igaz, Akóts István elmesélte, az nehéz út volt, mert nagyjából az Omega plázáig jól eltakarították az utat, a Bohóc térig már hókásás volt minden, onnantól kezdve viszont nem látta a hókotrók nyomait. Munkatársa, Nagy Imre ottjártunkkor éppen a negyedik szállítmányát pakolta be a kocsiba. Szárra indult, és remélte, gond nélkül eljut majd oda is.

Tata. Eközben a Tatai Városgazda Kft. munkatársai dolgoztak, hogy járható legyen a város. Hétfő estétől körülbelül negyvenen voltak folyamatosan kint, a nagy hótóló az utakat tisztította, a járdákon egy kisebb járművel Kovács Attila kotorta a pelyheket. Közben jó páran a buszmegállókban lapátolták a havat.

Lábatlan. A hóeltakarítási munkákat, a csúszos utak szórását az önkormányzattal kötött megállapodás alapján a helyi Árkádok Kft. végzi. A két, összkerék meghajtású Ifa-gépjármű hajnali háromtól kotorta a havat – tudtuk meg Garai Zsolt városgazdától. A város különlegessége, hogy útjainak döntő többsége dombra, hegyre vezet fel – vagy le. A két hókotró masina az ütemtervnek megfelelően a legmeredekebb utcákban kezdte a munkát. Amíg esik a hó, nem szórják az utakat. Mire körbeértek az Ifák, kezdhették elölről a kört.

Nyergesújfalu. A helyi hivatásos tüzoltósággal évekkel ezelőtt kialakított együttműködés alapján a városi parancsnokságról csengették hajnali háromkor Repa Józsefet, a polgármesteri hivatal településfejlesztési osztályának főmunkatársát: – Hó van! Rövidesen kilenc közmunkás, egy hóekés Unimog jármű és egy tolólapos kistraktor indult csatába az egyre inkább latyakosodó fehér takaró ellen. Sok vezényszóra nem volt szükség, a forgatókönyv a megszokott volt. Elsőként a buszmegállókat, az iskolai bejáratok, a zebrák környékét tették könyebben járhatóvá.
A hó miatt a tatabányai székhelyű szolgáltató cég nem tudott minden ház elé kitett kukát kiüríteni. Felkínált megoldásként a heti egyszeri – keddi – körjárat alkalmából a jövő héten elviszik az edények mellé zsákban, zacskóban kitett hulladékot is.

Esztergom. Télvégi hóförgeteg lepte el megyénk keleti részét is, hétfő délutántól kedd kora délutánig legalább tizenkét centiméternyi vizes, kásás hó esett. Az utakon meglehetősen sok gondot nem okozott, mert kevesen szálltak autóba, de rossz hírt is hallottunk: Búbánat közelében,a betonkeverő telepnél egy kisteherautó csúszott árokba; a vezető sértetlenül kimászott a felborult járműből.
A főutakon meglepően kicsi volt a forgalom, személykocsi nem nagyon merészkedett a nyálkás utakra. Aki volt, azok közül feltűnően sokan jöttek Szlovákiából; ma különösen jó volt nekik az euró/forint árfolyam, a nagy bevásárlóházak telve voltak túloldali vásárlókkal. Sokan a szomszédokkal is összefognak és jönnek egy kocsival, Közép–Szlovákiából ide vásárolni.

Forrás: www.kemma.hu


[ 2009.02.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek