nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Holcim-díjátadó 2017 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Holcim-díjátadó 2017
Harminchat civil szervezet és intézmény részesült támogatásban az idén a Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért Alapítvány jóvoltából.

Harminchat civil szervezet és intézmény részesült összesen 25 millió forint értékű támogatásban a Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért Alapítvány jóvoltából. Az ünnepélyes díjátadót június 9-én, pénteken, a dunaalmási lovardában tartották.

A korábbi lábatlani cementgyárat üzemelt Holcim Hungária Zrt. 2010-ben egy alapítványt hozott létre, melynek célja, hogy a fenntartható fejlődetőés és a társadalmi felelősségvállalás elveivel összhangban a Cementgyári Mikrotérség széleskörű fejlődését aktívan támogassa. A mikrotérség Bajót, Lábatlan, Mogyorósbánya, Neszmély, Nyergesújfalu, Süttő, Tát, Tokod, Tokodaltáró településeket foglalja magába.

Az Alapítvány az Alapító Okiratnak megfelelően az év elején pályázatot írt ki, melyre önkormányzatok, intézmények és társadalmi szervezetek jelentkezhettek. Pályázni többek között a köznevelési és közoktatási célok elősegítésére, kulturális örökségvédelemre, az épített környezet alakítására és védelmére, sporttal kapcsolatos tevékenységekre, illetve önszerveződő közösségek támogatására lehetett.

Az ötvennégy beérkezett pályázó összesen csaknem 54 millió forintra nyújtott be igényét, ám a kuratóriumnak ennek csak egy része, 25 millió forint állt rendelkezésére szétosztani a pályázók között. A harminchat nyertes civil szervezettel szerződést kötöttek, amelyben szerepel az összeg felhasználásának időpontja, valamint a beruházás ütemterve is. Ha egy pályázó nem tesz eleget a kötelezettség vállalási szerződésben foglaltaknak, akkor a teljes összeget vissza kell juttatnia az Alapítvány számára.

„Az idei pályázatok is megmutatták, hogy Lábatlan környékén nagy számú, aktív társadalmi szervezetet találunk, akik fontos szerepet töltenek be a térség életében. A sok minőségi pályázat érkezett az Alapítványhoz, ezért nagyon nehéz a kuratórium munkája a támogatandó projektek kiválasztásánál. Annak ellenére, hogy az összes pályázót nem tudtuk támogatni, bízom benne, hogy a lehető legjobb döntést hoztuk a nyertesek kiválasztásánál” – hangsúlyozta Agócs István kuratóriumi elnök, aki hozzátette, hogy az Alapítványnak jövőre még lesz lehetősége pályázat kiírására.

Az ünnepélyes díjátadóra június 9-én került sor a dunaalmási lovardában. A nyertes a Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumának tagjaitól vehették át a díjakat jelképező okleveleket. Az est további részében Janklovics Péter, a Dumaszínház tagja, valamint a nyergesújfalui Silver Blue együttes szórakoztatta a jelenlévőket.

Tovább olvasom


[ 2017.06.21. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-