nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Holcim Környezetvédelmi Nap oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Holcim Környezetvédelmi Nap
Holcim Környezetvédelmi Nap Mogyorósbányán és Bajóton – a vállalat évek óta támogatja a csodálatos területetet
Csodálatos időben, kellemes hangulatban telt a Holcim Hungária Zrt. Öregkői Környezetvédelmi Napja. Közel 100 felnőtt és gyermek túrázott el a Bajót és Mogyorósbánya lakosai számára meghirdetett programon, mely az Országos Kéktúra útvonalán haladt az öregkői turistapihenőhöz, ahol játékos programokkal várták a két szomszédos település vállalkozó kedvű résztvevőit. A vállalat jóvoltából az elmúlt években elkészült az esőbeálló, padok és székek kerültek a hegyre, hogy a túrázók kifújhassák magukat a hosszú séta után. Információs táblákkal is segíti a Holcim a jobb tájékozódást, idén pedig útjelző táblákat helyeznek majd ki.

--------------------------------------------------------------------------------

A Holcim Hungária Zrt. 2005-től hagyományosan minden évben megrendezi a Környezetvédelmi Napot Lábatlanon, Miskolcon és Nyergesújfalun. Bajót és Mogyorósbánya 2008-ban csatalakozott ehhez az egyedülálló kezdeményezéshez. A Holcim Hungária Zrt. elkötelezett a környezetvédelmi összefogás és a jövő nemzedékek szemléletformálása iránt. Folyamatos fejlesztésekkel támogatja Öregkő környékét.

A helyiek körében igen népszerű programon a bajóti és mogyorósbányai polgármester mellett részt vettek a települések önkormányzati képviselői, civil szervezetei, valamint a két település iskolájának diákjai, pedagógusai. A bajótiak a Hősök teréről, a mogyorósbányaiak Diósról indultak az Országos Kéktúra útvonalán az Öregkői pihenőhely felé. Felérve a csúcsra a WWF természetvédelmi szervezet várta a gyerekeket környezetvédelmi játékokkal, valamint a Mocorgó játszóház is elhozta népi és ügyességi játékait.

A játékos program után a résztvevők a bajóti pincebarátok főhadiszállása felé vették az irányt, ahol akárcsak tavaly, idén is a helyi pincebarátok és a Jázmin Asszonykórus tagjai készítettek ízletes krumpli gulyást a résztvevőknek.
A program szimbolikus jelentőséggel is bír, hiszen az Öregkő Bajót és Mogyorósbánya települések között helyezkedik el, így a közös túra a két település együttműködését is jelképezi.

forrás:

holcim.hu

[ 2011.06.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-