nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Hőségriadó oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Hőségriadó

MTI Közlemény
A meteorológiai előrejelzések szerint a következő három napban (2006. július 10-12.) ismét magas egészségi kockázatokkal járó kánikula, 25 "C-t meghaladó napi középhőmérséklet várható.

Ismét felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kánikulai meleg, a tartósan magas hőmérséklet károsan befolyásolja az egészségi állapotot, elsősorban az idősek körében okozhat szív- érrendszeri panaszokat, tüneteket. Szükség esetén panaszaikkal haladéktalanul keressék fel orvosukat! Az idősek kánikula idején tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljék a szervezetüket terhelő fizikai munkát. Zuhanyozzanak naponta többször is langyos vízzel, nagyon fontos a szervezet túlmelegedésének megelőzése. Megfelelő viselkedéssel, öltözködéssel, táplálkozással csökkenthetők a rosszullétek!

A kánikula idején azonban mindenkinek ügyelnie kell a fokozott folyadékbevitelre, akár 4 literrel is több folyadékot kell inni. A folyadékpótlás mellett a sópótlás szükséges. Szívgyógyszereket szedő betegek kérjék ez ügyben kezelőorvosuk tanácsát.

Kerüljük a tűző napon való tartózkodást 11- és 15 óra között. Ilyenkor fokozódik a napszúrás veszélye is. A káros UVB sugárzás ellen védjük bőrünket napvédő krémmel és megfelelő, világos színű, természetes alapanyagú ruházattal, széles karimájú, vagy ellenzős sapkát, kalapot viseljünk a szemünk védelmére.

Ne hagyjunk kisgyermeket, állatot bezárt gépkocsiban!
A szabadban végzett sportolást is korlátozzuk a reggeli, vagy kora esti órákra!


Budapest, 2006. július 10. Dr. Bujdosó László  
Országos tisztifőorvos


[ 2006.07.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek