nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Hőségriadó oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Hőségriadó
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal II. fokozatú hőségriasztást rendelt el 2008. szeptember 5-7-ig.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján az Országos Tisztifőorvosi Hivatal II. fokozatú hőségriasztást rendelt el 2008. szeptember 5-7-ig.

A hőségriasztás 2. fokozata:
Készültség jelzés – riasztás a lakosság számára: az előrejelzés szerint várhatóan legalább három egymást követő napra eléri (vagy meghaladja) a napi 25 C fokot (kb. 15%-os növekedés a napi halálozásban). További feltétel: legalább egy napra eléri a napi középhőmérséklet a 27C fokot, ami pedig kb. 30%-os napi halálozás-növekedésnek felel meg.
A magas napi átlaghőmérséklet olyan környezet-egészségügyi kockázatot jelent a lakosság számára, amely indokolja az egészségügyi ellátó rendszer figyelmeztetését és a lakosság hőhullám alatti rendszeres tájékoztatását a megnövekedett egészségi kockázatokról.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a nagy melegben hűtsük magunkat, és megfelelően pótoljuk az izzadással elveszített folyadékot és sót - különösen az idősek, szív-, vese-, máj- és cukorbetegségben szenvedők. A nagy melegben korlátozzuk a fizikai aktivitást, 11 és 15 óra között lehetőleg tartózkodjunk árnyékban, hűvös helyen. Ügyeljünk a gyermekekre, a kórházakban, időseket ellátó intézményekben gondozottakra - ők fokozottan érzékenyek a meleg és a napsugárzás hatására. Kirándulásra, utazásra mindig vigyünk magunkkal folyadékot.

További jó tanácsok olvashatók:
http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/hoseg_2007/Tanacsok_hohullam_idejere.pdf


Esztergom, 2008. szeptember 04.

Tisztelettel:

Dr. Sári Katalin sk.
kistérségi tisztifőorvos

[ 2008.09.05. - 2008.09.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-