nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Hőségriasztás! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Hőségriasztás!
Pénteken és szombaton országszerte 25-27 fok között várható az átlaghőmérséklet. 2010. június 10-től II. fokozatú hőségriasztást rendeltek el

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a napi középhőmérséklet csütörtökön még legfeljebb csak néhány helyen érheti el a 25 fokot.
Pénteken és szombaton országszerte 25-27 fok között várható az átlaghőmérséklet.
Vasárnap az ország déli, délkeleti részén még 25-26 fok körül, az északi és nyugati megyékben azonban már 25 fok alatt valószínű a napi középhőmérséklet.

Fentieket figyelembe véve

2010. június 10-től II. fokozatú hőségriasztást rendelt el dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos.


Megdõlhet a melegrekord

Ma délután tovább melegszik a levegõ. Sok napsütésre lehet számítani, szinte felhõ is alig lesz az égen. Élénk lesz a déli szél. A napsütés hatására rohamosan növekszik a hõmérséklet, a kora délutáni órákban 32, 37 fok várható.

A folytatásban is melegfronti hatás érvényesül, ezért többeknél fejfájás, koncentrációs zavarok, tompultság jelentkezhet.  A hõségre való tekintettel az országos tiszti fõorvos elrendelte a másodfokú hõségriadót. A meleg idõben könnyen kiszáradhatsz, fontos odafigyelni a megfelelõ folyadék-utánpótlásra, fogyassz legalább napi 1,5-2 liter folyadékot. Egész nap nyáriasan öltözhetünk, már a reggelek és az éjszakák is melegek. A déli órákban nagyon erõs lesz az UV sugárzás, ezért fontos odafigyelni bõröd megfelelõ védelmére, naptej, kalap és napszemüveg nélkül ne tartózkodj sokat a tûzõ napon. Általában kedvezõek lesznek a közlekedés idõjárási feltételei, de az erõs napsütés zavaró lehet. Az utastér gyorsan felforrósodik, ezért ne hagyj kisgyermeket, de állatot sem õrizetlenül az autóban. A légszennyezettség és a pollenkoncentráció is emelkedik, az allergiában szenvedõk elõtt kellemetlen napok állnak.

Szombaton a nap folyamán kevés felhõ lesz az égen, sokat süt a nap. Majd a késõ esti óráktól a nyugati megyékben erõteljesen megnövekszik a gomolyfelhõzet, de csak elvétve alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar. Élénk lesz a délnyugati szél. Kora délután 32, 37 fok várható.

Forrás: ozonenetwork.hu


[ 2010.06.11. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-