nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Hulladékkezelés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Hulladékkezelés
Tisztelt Lakosság! Sajnálatos módon településünkön egyre szaporodnak az illegális szemétkupacok.
Egyre több esetben derül fény arra, hogy sokan a törvény ereje által kötelező közszolgáltatást nem veszik igénybe, ezáltal a helyi közszolgáltatás teljesítésére jogosult közszolgáltató, az AVE Tatabánya Zrt. nem szállítja el a hulladékot, így egyre több illegális hulladék elhelyezés történik külterületen és belterületen egyaránt. Az illegális szemét elszállítása, a lerakóhelyek felszámolása rendkívül sok költségébe kerül a városnak, azoknak az állampolgároknak a hátrányára, akik a hulladék elhelyezését szabályosan végzik.
Fentiek miatt a szerződések meglétének felülvizsgálatát kezdeményezzük, melyet az AVE Tatabánya Zrt-vel együttműködve 2010. januárjától folyamatosan végzünk. Ahol teljes egészében a szerződés hiányára derül fény, ott a következőkben részletezett jogszabályok értelmében az érintetteket hulladékgazdálkodási eljárás alá vonjuk, ahol hulladékgazdálkodási bírság kiszabása mellett a hulladék kezelési közszolgáltatási szerződés megkötésére kötelezzük az ingatlan tulajdonosát.

A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 20. § (1) bekezdése értelmében az ingatlan tulajdonosa, birtokosa vagy használója köteles az ingatlanán keletkező települési szilárd hulladékot a külön jogszabályban előírtak szerint gyűjteni, továbbá az annak begyűjtésére feljogosított hulladékkezelőnek átadni.
Településünkön a 38/2005. (XII.30.) számú helyi rendelet 3. §(1) bekezdése értelmében a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatás teljesítésére jogosult közszolgáltató az AVE Tatabánya Zrt. A helyi rendelet 11. § (3) és (4) bekezdése szerint az ingatlantulajdonos a közszolgáltatási díjat negyedéves bontásban utólag fizeti meg a szolgáltatónak.
A hulladékgazdálkodási bírság mértékéről, valamint kiszabásának és megállapításának módjáról szóló 271/2001. (XII.21.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdése értelmében a bírság kiszabására a települési önkormányzat jegyzője jogosult többek között akkor is, ha az ingatlantulajdonos a települési hulladék gyűjtésére és átadására vonatkozó kötelezettségét megszegi. Az erre vonatkozó felülvizsgálatot megkezdtük.

Fentiek ismeretében megkérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy ellenőrizze, hulladék kezelési közszolgáltatási szerződése rendben van-e. Az AVE Tatabánya Zrt-vel a 33/504-020 telefonszámon vehetik fel a kapcsolatot.

Polg. Hiv.

[ 2010.01.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-