nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Hulladékok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Hulladékok
A helyi rendelet értelmében valamennyi háztartás köteles a hulladékszállítási közszolgáltatást igénybe venni.

Tisztelt Lakosok!

A helyi rendelet értelmében valamennyi háztartás köteles a hulladékszállítási közszolgáltatást igénybe venni. Ha valakinek a szerződésben foglalt mennyiségen felül keletkezik hulladéka, annak ártalmatlanítására több lehetőség áll rendelkezésre.
A szelektív szigeteken (Zrínyi ltp, Zalka M. ltp., Piszkei ltp) műanyag palack, papír és üveg hulladék helyezhető el térítésmentesen.
Az őszi lomtalanítás alkalmával a már feleslegessé vált tárgyak helyezhetők ki. Ezzel egyidőben az elektronikai, festékes, olajos, vegyszeres hulladékokat, valamint akkumulátorokat, gumikat és lejárt szavatosságú gyógyszereket is gyűjtünk. A veszélyes hulladékok ártalmatlanításáról az önkormányzat gondoskodik, így a lakosoknak csak az a dolguk, hogy az átmeneti időben tárolják és a szállítás napján, a hirdetményeken feltűntetett helyekre szállítsák a hulladékot.
AVE Zrt. feliratú zsák kapható a Polgármesteri Hivatal 14. sz. irodájában ügyfélfogadási időben. Az ára 306 Ft/db, űrtartalma kb. 80 liter.
Minden háztartás részére évente 1 alkalommal lehetőség van 200 kg vegyes hulladék elhelyezésére a nyergesújfalui hulladéklerakón lévő konténerbe. A kérelemre kiadott igazolást szintén a fenti helyen igényelhetik.
Hulladékot az ingatlanok területén tilos felhalmozni, ugyanis könnyen járvány alakulhat ki a megromlott ételek, italok, növények bomlásából eredően.
Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a köztéri szemetes edényzetek nem háztartási hulladék gyűjtésére kerültek kihelyezésre. Naponta több zsáknyi szemetet gyűjtünk be a közterületeken, buszmegállókban elhelyezett edényekből, melyek nagy része kommunális hulladék. Tekintettel a meleg időjárásra, komoly közegészségügyi problémát okozhat a kihelyezett háztartási hulladék, ráadásul a valódi céljára az edény ezután nem alkalmazható, hiszen gyorsan megtelik 1-2 zsák szeméttel. Amennyiben a hulladék elhelyezőjének személyére fény derül, ellene hulladékgazdálkodási bírság kiszabása miatt hatósági eljárást indítunk.

Kérünk tehát mindenkit, hogy ne használják a köztéri kukákat lakossági szemetesnek, vigyázzunk településünk tisztaságára, egészségére.


Együttműködésüket köszönjük.


[ 2009.07.24. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek