nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Hulladékszállítás-új szolgáltató Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Hulladékszállítás-új szolgáltató Lábatlanon
Akár 6000 Ft-tal kevesebbe is kerülhet 2013-tól a hulladékszállítás Lábatlanon. A hulladékszállítást ellátó új szolgáltató a ...

6000 Ft-tal is csökkenhet a hulladékszállítás éves díja

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Lábatlan városban a hulladékszállítási és ártalmatlanítási közszolgáltatást 2013. január 1-től a Vertikál–FBH–Eszköz Konzorcium látja el.

Előzmények:
2012. november 30-án kihirdetésre került a hulladékról szóló, 2013. január 1-től hatályos új törvény. A jogszabály alapján a képviselő-testület haladéktalanul kiírta a hulladékszállításra vonatkozó közbeszerzési felhívást, melyre két pályázat érkezett. Az egyik pályázat mintegy 10% áremelést tartalmazott a tavalyi árhoz képest, a másik alacsonyabb volt a 2012-es árnál. A közbeszerzési eljárás határidőinek betartásával a következő ülésén a képviselő-testület a Vertikál–FBH–Eszköz Konzorciumot hirdette ki nyertesnek, majd 2012. december 27-én sor került a szolgáltatási szerződés aláírására is. A testületi döntést követően megkezdődtek az egyeztetések az új szolgáltató és az önkormányzat között az edény-cseréről, a lakosság tájékoztatásáról (szórólapok) és a gyűjtési útvonalakról a szolgáltatás zavartalan ellátásának biztosítása érdekében, különös tekintettel az év végi ünnepekre.
Az AVE Tatabánya Zrt. 2012. december 31-én elszállította a tulajdonában lévő hulladékgyűjtőket, az új szolgáltató pedig még aznap elhelyezte az új gyűjtőedényzeteket és felmérte a település utcáit, meghatározta a gyűjtés rendjét.

A közreműködők pontos és precíz munkavégzésének eredményeként 2013. január 2-án a hulladékszállítás zavartalanul lezajlott, az egyes utcákat a szállító járművek két alkalommal is végigjárták és a délelőtti órákban kihelyezett hulladékot is elszállították.

Hulladékszállítás
A közszolgáltatás szervezését (szerződéskötés, számlázás, nyilvántartás) a Vertikál–FBH–Eszköz Konzorcium vezetőjeként a Vertikál Zrt. látja el. A Konzorcium mobil ügyfélszolgálatot alakít ki a Lábatlanon a személyes kapcsolattartás érdekében. A korábbi szolgáltatótól vásárolt és megmaradt emblémás zsákokban történő hulladék elszállítást 2013-ban a januári első két szállítás alkalmával tudják biztosítani.

Kérjük, a megmaradt zsákok visszaváltásával kapcsolatbanvegyék fel a kapcsolatot a korábbi szolgáltatóval.

A hulladékszállítás minden szerdán reggel 6 órától történik. Kérjük a hulladékgyűjtő edényeket reggel 6 órái helyezzék ki, egyben az esetenként jellemző láncot, lakatot az ürítés idejére távolítsák el az edényzetről. A hulladékgyűjtés útvonala különbözik a korábban megszokottól.

Díjak:
Hulladéktároló edényzet ürítési díja alkalmanként (Ft+Áfa)

Edényméret

Szolgáltató 2013. évi díjai

Vertikál-FHB-Eszköz K.

megtakarítás/év (Ft)
60 literes 196,8 1500 Ft
80 literes 262,4 1999 Ft
110 literes 360,8 2750 Ft
120 literes 393,6 3000 Ft
240 literes 787,2 5999 Ft
zsák 270 1524 Ft


Ügyfélszolgálat:
A Szolgáltató Lábatlanon hamarosan mobil ügyfélszolgálatot alakít ki és az alábbi címeken is folyamatosan elérhető. Az új szerződések megkötése érdekében válassza megjelölt elérhetőségeket.

www.eszkozkft.hu
2500 Esztergom, Poór Antal tér 1.
telefon
hulladékszállítás: 70/602-2948
számlázás, egyéb észrevétel: 22/576-070; 22/366-029;
e-mal: ugyfelszolgalat@eszkozkft.hu
kommunalis@vertikalrt.hu

Lábatlan Város Önkormányzata


[ 2013.01.03. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek