nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Hulladékszállítási vita - videó oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Hulladékszállítási vita - videó
Süttő, Lábatlan, Nyergesújfalu, Bajót és Tát települések egységes díjemelési javaslatot terjesztenek a képviselő-testületek elé. Videóval.
2008. november 20-án az AVE Tatabánya Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. megküldte önkormányzatunknak a 2009. évre javasolt lakossági kommunális hulladék szolgáltatási díj 2009. évi módosítási javaslatát. A javaslat a lakossági kommunális hulladék tekintetében átlagosan 57 %-os díjemelést, a zsákos elszállítás és az edénybérleti díj esetén pedig egységesen 7%-os emelést tartalmaz, ugyanakkor ezentúl családi házas övezetben a lakóingatlanban egyedül elő személy esetén lehetőség nyílik 60 literes gyűjtőedény használatára is. Süttő, Lábatlan, Nyergesújfalu, Bajót és Tát települések a 2008. november 19-én lezajlott egyeztetés alapján egységes díjemelési javaslatot terjesztenek a képviselő-testületek elé.

További változás, hogy a közületi kommunális hulladék szolgáltatási díj nem a helyi rendeletben lesz szabályozva, hanem egyedi ajánlat szerint kerül sor a szolgáltató és az igénybe vevő közötti megállapodásra.

A szolgáltató tervei szerint 2009-ben Nyergesújfalun telephelyet bérelnek az ügyintézés lebonyolítása érdekében. A térítésmentesen elhelyezhető építési törmelék mértékét illetően jelenleg egyeztetések folynak. További egyeztetés tárgyát képezi –a közmeghallgatáson is felmerült- zsákos elszállítás módja és az érintett három utcában a hulladék gyűjtésének pontos helye is.

Az egyeztetések befejezése után a helyi rendeletünkben szükséges módosításokat a decemberi testületi ülésen tárgyalja képviselő-testület.

Videó a testületi ülésről:


[ 2008.12.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek