nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Húsvéti bűnmegelőzési hírlevél oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Húsvéti bűnmegelőzési hírlevél
Az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége
Itt a Húsvét!
...az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége,… ( 1998. évi XXVIII. törv.)

Megérkezett a gyerekek által nagyon várt húsvéti ünnep. Sajnos nagyon sok szülő gondolja azt, hogy nem ünnep az ünnep kis nyuszi, vagy kis csibe, kis kacsa nélkül. Ezeknek a kis állatoknak persze nagyon örül minden gyermek, még a szülő is az ünnepek alatt.
Kevesen gondolnak azonban arra, hogy mi lesz ezekkel az állatokkal, miután elmúlt az ünnep. Nyűggé válnak, nincs idő a gondozásra, tisztán tartásra, a megfelelő etetésére. Pl. kevesen tudják, hogy a nyuszikat fokozatosan kell hozzászoktatni a friss fű fogyasztásához, ellenkező esetben elpusztulnak.
Amint élő állatot vásároltunk, nekünk kell a törvényben megfogalmazott „jó gazda gondosságával” tartanunk a következő jó néhány évben /nyuszi esetén 6-12 év/ őt.
Felelős állattartóként pedig gondoskodnunk kell a kisállat elhelyezéséről, még akkor is, ha ráébredtünk arra, hogy rosszul döntöttünk mikor megvásároltuk és hazavittük.
Nagyon sok húsvéti nyuszi végzi az utcán, a kukában az ünnepet. Ez ma már bűncselekmény!

Amit tehetünk:
-elajándékozhatjuk olyan helyre, ahol tartanak nyuszikat
-próbáljuk meg vissza vinni oda, ahonnan elhoztuk.

Ha mindenképp szeretnénk nyuszit vinni az ünnepekre, tegyük ezt olyan helyről, ahová visszavihetjük az ünnepek elmúltával, vagyis bérbe vehetjük!

Ha húsvét után mégis megtartjuk a hazavitt kisállatot, tartsuk be a felelős állattartás szabályait:
-rendszeres orvosi felügyelet biztosítása
-megfelelő hely a mozgásigény miatt
-megfelelő élelem és ivóvíz ellátás
-napi takarítás a higiénia miatt
-gondoskodás, szeretet

Javasoljuk, gondolják meg jól, hogy tudnak-e az állatvédelmi törvényben rögzített szabályoknak megfelelően nyulat tartani.

Tartsuk tiszteletben az állatok jogait !


Kellemes húsvéti ünnepeket kíván:
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztálya

[ 2011.04.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-