nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Húsvéti gondolatok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Húsvéti gondolatok
Mindannyiuknak kívánom, hogy hitük és meggyőződésük szerint tudják szépen, békében ünnepelni a Húsvétot...

+!

Kedves Olvasók!


Sokszor elhangzik, hogy 'multikultúrális társadalomban' élünk. A sokszínűségből az is következik, hogy mindenki igyekszik a saját értékrendjét megvallani, hirdetni, másoknak is ajánlani. Ezt teszik a keresztények, amikor évről-évre Húsvét ünnepére készülnek, és megvallják: 'Hiszem a test feltámadását'.
Kétségtelen, hogy a feltámadásba vetett hit komoly próba, ha úgy tetszik vízválasztó, amikor összevetjük a többi világnézettel. Mindazonáltal számunkra nagy öröm és reménység forrása, hogy van föltámadás, hiszen földi életünk megannyi kérdésére választ ad.
A hitvallásnak azonban nem annyira szavakban, hanem inkább életfelfogásban, életmódban kell megmutatkoznia. Ezért tekintünk mi más szemmel a földi élet sikereire, szenvedéseire, szeretteink és a magunk földi létének végére, és a jövőre. Ebből következik, hogy sok dologhoz nem szokásból ragaszkodunk, hanem mert hitünk lényegét érinti.
Közös gondunk és örömünk Hazánk sorsa. Annak jobbrafordulását nem csupán az emberi erőfeszítésektől várjuk, hanem az imádság mellett az életmódunk megváltoztatásától, az evangéliumi értékek szerinti alakításától is. A sok közül csak egyet kiemelve, a népességfogyás jelenleg még csak a tanulói létszám lassú fogyatkozásában megmutatkozó, de egyre nagyobb gondot jelentő kihívását látva keressük a megoldást. Az evangéliumi válasz, hogy az életet elfogadni felelősség, de egyben öröm is, mert a földi javak szükségesek, de nem maradandóak, és az élet mindennél előbbre való. Nagy tisztelet azoknak, akik a gyermekeket felelősen, de ajándékként elfogadják. Józan, életképes, nem a napi 'széljáráshoz' és divathoz igazodó megoldásokat találunk az evangéliumban. Ezt hirdetjük életünkkel.
A feltámadás hitéből az is következik, hogy aki valamilyen szolgálatot kér az Egyháztól, ezt a hitet tiszteletben kell tartania. Vonatkozik ez a keresztelőre: nem vallásos névadó, hanem az Isten gyermekévé való újjászületés eszköze, feltételezve, hogy a dönteni még nem tudó gyermeket saját szép, hitvalló keresztény életükkel maguk a Szülők vezetik a hit megismerésére, megélésére. (…) Hasonlóképp készülünk a szentségi házasságra, (…), és vonatkozik ez sok más mellett az egyházi temetésre is.
Mindez segít bennünket, hogy valóban egymás iránti tisztelettel, a másik értékeire rácsodálkozva gazdagodjunk, és csak abban, de abban annál inkább együttműködjünk, ami közös értéknek mondatik.

Mindannyiuknak kívánom, hogy hitük és meggyőződésük szerint tudják szépen, békében ünnepelni a Húsvétot, és valamit megérezzenek abból az örömből, ami beragyogja keresztény életünket.

Tisztelettel:
Tóth Bertalan plébános, Süttő, Piszke, Lábatlan és Sárisáp szolgálatában

Távbeszélő/távmásolat: +36 33 474 389, villámlevél: szentlipot@gmail.com
Plébániáink Naplója: http://szentlipot.blogspot.com
Plébániáink naptára: http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot%40gmail.com&ctz=Europe/Budapest

[ 2012.03.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-