nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Igehirdetés 2013. december 8. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Igehirdetés 2013. december 8.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2013. december 08. Advent II. vasárnapja

„... Aki a nyomomba lép, az hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy a saruját hordozzam. Ő Szentlélekkel és tűzzel fog benneteket megkeresztelni.” /Mt 3-11/

Idén a vasárnap miatt december 9-én, azaz holnap ünnepeljük a Szent Szűz Szeplőtelen Fogantatását. Ha tehetjük, ünnepeljünk Szentmisével!
Advent idején a reggeli Szentmisék 6 órakor kezdődnek.

Kedden a piszkei karitász csoport találkozója lesz 17 órakor a plébánián. Jövő vasárnap, december 15-én a közszolgálati rádió és televízió segítségével a Katolikus Karitász országos működéséről kaphatunk képet. Ajánljuk jó szándékú ismerőseink figyelmébe a műsorfolyamot! Itt jelzem, hogy a Szent Erzsébet napi gyűjtés eredményeként mintegy 47,000 Ft-ot továbbíthattunk a három templomból országos célokra.

Alább olvashatjuk a decemberi imaszándékokat.

A mellékletben a ferences atyák által készített, lelki felkészülésünket segítő naptár második heti részét találjuk.

Keressük az alkalmat a Szentgyónásra, hogy Urunk Születésére tiszta lélekkel érkezzünk! Gyóntatás rendjét a túloldalon olvashatjuk.

Hitébresztő Esték címen Dr. Török Csaba esztergomi teológiai professzor tart katekézist a felnőtteknek és a fiataloknak Nyergesújfalun, a plébánián. A sorozat témája: Krisztus ajándékai a SZENTSÉGEK …Következő alkalom: december 10, kedd.

Szentatya 2013. decemberi imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy az elhagyott vagy erőszak áldozataivá vált gyermekek szeretetre és védelemre leljenek, amelyre szükségük van.
Missziós imaszándék: hogy a keresztények a megtestesült Ige világosságával készítsék fel az emberiséget a Megváltó érkezésére.

Erdő Péter bíboros atya 2013. decemberi imaszándéka: Hogy Jézus születésének ünnepe hozzon békességet és örömet minden családba!

Plébániai imaszándékok 2013. december: – Azért, hogy plébániáink hívei Vízkereszt ünnepére érkezve befogadják életükbe a megjelent Királyt, Jézus Krisztust!

A hónapra jelzett új szándékok:
Lábatlanról: Gné J.: Családomért. – Vizsgázó egyetemistákért. – A világban üldözést szenvedő keresztényekért. M. I.: Az Észak-Atlanti-óceánon szolgálatot teljesítő tengerészekért. P.Mné.E.: Azért, hogy a Hit éve novemberi lezárásával ne záruljon le hitünk megélésének szépsége. – Hálából a Zircre tett zarándoklat minden kegyelméért és öröméért. – Hálából az októberi Szentolvasó alkalmakért és azért, hogy ezt folytatni tudjuk a következő esztendőben is. –

Süttőről: E.Jné.: - Azért, hogy tiszta, imádságos lelkülettel tudjuk megélni karácsony szent ünnepét. – Azért, hogy a szegények asztalára is jusson a sok jóból, amit az ünnep tartogat. – Azért, hogy jó szándékkal, szeretettel forduljanak egymás felé az emberek.

Letölthető formátum


[ 2013.12.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-