nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Igehirdetés 2013. január 12. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Igehirdetés 2013. január 12.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2014. január 12. Urunk megkeresztelkedése, Évközi I. vasárnap

„Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik.” /Mt3,17/

Hetvenegy éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek során szinte teljesen megsemmisült a 200 ezer fős 2. magyar hadsereg. Imádsággal emlékezünk meg a férfiakról, akik ezekben a hetekben idegen földön, borzalmas körülmények között estek fogságba, fagytak halálra, estek pusztító betegségek áldozatául, temettettek tömegsírokba.

Ezúton hirdetem, hogy Piszkén január 17-én, pénteken este 7 órakor, míg Süttőn január 20-án, hétfőn este 7 órakor tarjuk a soron következő testületi ülést. Szeretettel hívom és várom a Képviselő-testületi Tagokat. Kérem, hogy a meghívókat vegyék át a Szedecsben.

A héten Süttőn lesz Fehi-Bóra, hétfőn este 6 órától.

A környékbeli plébániák összefogva lelkigyakorlatra még ma jelentkezhetünk..
Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról, illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár
https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest lehetőségeken keresztül.

A 3. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje

Szentatya 2014. januári imaszándékai:
Általános imaszándék: hogy mindannyian mozdítsuk előre az igazi gazdasági fejlődést, amely tekintettel van minden ember méltóságára.
Missziós imaszándék: hogy a keresztények minden felekezetből Krisztus által a vágyott egység felé tudjanak haladni.

Erdő Péter bíboros atya 2014. januári imaszándéka: Hogy Krisztus örömhírét az Egyház szabadon hirdethesse minden nép körében.
Plébániai imaszándékok 2014. január: – Azokért, akik ebben az esztendőben részesülnek a Szentségekben. – Azért, hogy mindenki lelkileg felkészülten állhasson Isten elé a végső órában.

A hónapra jelzett új szándékok:

Lábatlanról: Pné E.: Azért, hogy a pályaválasztás előtt állók a Szentléke segítségével hozzanak döntést. – Családom lelki-testi egészségéért. – Azért, hogy minél gyakrabban tudjunk együtt imádkozni az idei esztendőben a már évek óta kialakult imaközösségben. – Egyházunkért, Szentatyánkért, Bíboros atyánkért, a papságért és elhunyt Szeretteinkért.

Süttőről: E.Jné.: - Az idősekért és a betegekért. – Az egész emberiség jóllétéért. – Családom és szeretteim egészségéért. – Békéért az egész világon.


[ 2014.01.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-