nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Igehirdetés 2013. június 30. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Igehirdetés 2013. június 30.
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban 2013. június 30. Évközi XIII. vasárnap -

"Aki az eke szarvára teszi kezét és hátrafelé néz, nem alkalmas az Isten országára."

Köszönjük a hittanos napon való szolgálatokat. Legközelebb július 9-én, Piszkére várjuk a hittanos gyerekeket hasznos időtöltésre.

Figyeljünk a heti miserendváltozásra!
• Holnap Süttőn az Idősek Otthonában 10 órakor lesz Szentmise
• kedden, Sarlós Boldogasszony ünnepén Piszkén a plébániatemplomban este 6 órakor ünnepeljük az Eucharisztiát.
• csütörtökön reggel pedig nem lesz Süttőn Szentmise

Ma a Szentatya karitatív tevékenységére gyűjtjük a 'Péter-filléreket'. Tavaly mintegy 39,000 Ft-ot továbbíthattunk a három templomból a testvérek jóvoltából. A http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1963 oldalon e gyűjtés történetéről bővebben is olvashatunk.

Kedden a Szűz Anya Erzsébetnél tett látogatását ünnepeljük, azaz Sarlós Boldogasszony ünnepe lesz. Ez a nap Piszkén a plébániatemplom búcsúja, ezért július 2-án, kedden – mint fent jeleztem - este 6 órakor lesz ünnepi Szentmise. A búcsút a szokott feltételek mellett jövő vasárnap is elnyerhetjük.

Május közepén terjesztettem fel a megújítandó Képviselő testület névsorát, melyre a héten megérkezett Bíboros Atyánk leirata. Az általa kinevezett Képviselők eskütételére jövő vasárnap kerül sor – mindkét plébániatemplomban: Süttőn 8 órakor, Piszkén pedig 3/4 10 órakor. Miközben megköszönjük a leköszönő Tagok eddigi áldozatos munkáját, imádkozzunk, hogy a megújult Testület is a mindenkori plébános jó munkatársaként, a híveknek jó példát mutatva építhesse Isten Országát.

Szomorúsággal vegyes örömmel nyugtázhatjuk, hogy a piszkei templom előtti Feszületet sikerült veszélymentesíteni, és megújítani. Tavaly három szabadtéri Feszületet is felújítottak buzgó testvérek, de ez kimaradt. Pedig ez volt – bár elsőre nem látszott - a legrosszabb állapotban A váratlan kiadáshoz a Főegyházmegye is hozzájárul, de szükség van a hívek nagylelkű segítségére is, hogy a majd' 300,000 Ft-nyi költséget fedezni tudjuk. Adományainkat a hátul elhelyezett kosárkába helyezhetjük.

Szalézi kötődésű süttői fiatalok Körösbányán szerveznek tábort a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árva gyermekeinek. Ehhez gyűjtenek élelmet és tartós fogyasztási cikkeket. Részleteket Molnár Dávid testvérünktől lehet megtudni – a Szentmise után.

A július havi imaszándékokat a héten gyűjtöm. Az Imaszövetség Tagjaiért és szándékainkra július 5-én, Lábatlanon este 6 órakor ajánlom fel a Szentmisét.

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,
illetve a világhálón a napló (http://szentlipot.blogspot.com/) a képtár (https://picasaweb.google.com/szentlipot) és a naptár (http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot 40gmail.com&ctz=Europe/Budapest) lehetőségeken keresztül.


[ 2013.07.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-