nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / III. fokozatú hőségriasztás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
III. fokozatú hőségriasztás
Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos 2010. július 14-től III. fokozatú hőségriasztást rendelt el országszerte.

Az egész ország területére elrendelte a legmagasabb, III. fokú hőségriasztást az országos tiszti főorvos szerdán. Az előrejelzések szerint ugyanis 3 egymást követő napon a középhőmérséklet meghaladja a 27 fokot. Paller Judit döntéséről már értesítette a kórházakat, az egészségügyi intézményeket, a regionális tisztiorvosi szolgálatokat, hogy tegyék meg a megfelelő intézkedéseket.

Ezen kívül az országos tiszti főorvos tájékoztatta az önkormányzatokat, hogy szükség szerint hívják össze a védelmi bizottságokat is.

Forrás: www.kekduna.hu

A kánikulai meleg, a tartósan magas hőmérséklet fokozottan megviseli a szervezetünket, és károsan befolyásolhatja az egészségi állapotot.
Kedvezőtlenül hat mindenkire, de elsősorban a fizikai munkát végzők szervezetére, mind a szabadban, mind a zárt térben dolgozóknál.
Az idősek körében a tartósan magas hőmérséklet szív-, érrendszeri panaszokat, okozhat. Ezek jelentkezésekor javasoljuk, hogy haladéktalanul keressék fel kezelőorvosukat. Szívgyógyszereket szedő betegek kérjék ki ezzel kapcsolatban kezelőorvosuk tanácsát.
Az idősek kánikula idején tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljék a szervezetüket terhelő fizikai munkát. Zuhanyozzanak naponta többször langyos vízzel.
A kánikula idején mindenkinek ügyelnie kell a fokozott folyadékbevitelre, szükség szerint a szokásos mennyiség többszörösére is szükség lehet.
Kerüljük a tűző napon való tartózkodást 11 és 15 óra között, mivel ilyenkor fokozódik a napszúrás veszélye. A káros UVB sugárzás ellen védjük bőrünket napvédő krémmel és megfelelő, világos színű, természetes alapanyagú ruházattal, széles karimájú vagy ellenzős sapkát, kalapot viseljünk a szemünk védelmére.
Ne hagyjunk kisgyermeket, állatot bezárt gépkocsiban!
A szabadban végzett sportolást is korlátozzuk a reggeli vagy kora esti órákra!
A fizikai munkát végző dolgozóknál ilyen időjárási/hőmérsékleti viszonyok mellett szükséges, hogy a munkáltatók a munkavállalóik számára igény szerint, de legalább félóránként védőitalként 14-16°C hőmérsékletű ivóvizet vagy azonos hőmérsékletű alkoholmentes italt, valamint az előírtaknak megfelelő pihenőidőt biztosítsanak.

Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.


[ 2010.07.14. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-