nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Íjász Kupa oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Íjász Kupa
A Nomád Íjász Vándorkupa Íjász Verseny, 2011. szeptember 9-én, VI. alkalommal került megrendezésre a lábatlani Gerenday kertben.
VI. Nomád Íjász Vándorkupa Íjász Verseny – Lábatlan

Lábatlan város által 2005-ben alapított Nomád Íjász Vándorkupa Íjász Verseny, 2011. szeptember 9-én, VI. alkalommal került megrendezésre a lábatlani Gerenday kertben.

Az országos versenyre sorra érkeztek a versenyzők tradícionális íjaikkal, Győrből, Budapestről, Sárvárról, Pilisszentivánról, Tatáról, Nyergesújfaluból és természetesen Lábatlanról. A Felvidékről (Párkány, Muzsla, Karva) is jöttek szép számmal. Volt akit a családja, a barátja is elkísért. Az érkezőket zsíros kenyérrel és kávéval várták. A mini, gyerek, ifi, felnőtt és senior kategóriákban induló lány és fiú, nő és férfi versenyzőknek 10 db célt kellett leküzdeni. Ebben volt két ügyességi (figura, állat) cél is.
A történelmi versenyen 7 csapat 52 versenyzője vett részt. Többen a régi, hagyományos öltözéket viselték, ami a külső szemlélődőt is gyönyörködtette. Sok ismerős arcot lehetett látni, hiszen vannak visszatérő versenyzők, akik más versenyeinken is részt vesznek.
A csodálatos táji környezetben, a szép napsütéses időben, a kifogástalan rendezésnek is köszönhetően minden csapat túljutott a célokon. A megéhezett versenyzők jutalma egy bográcsban főtt, füstölt csülkös babgulyás volt. Az ebéd elfogyasztása közben jóízű beszélgetések közepette barátságok is szövődtek. Kora délután került sor a díjkiosztásra. Felnőtt és ifi kategóriában a legtöbb pontot elérő versenyző vihette el a vándorkupát (fődíj), melyet ha egymást követő 3 alkalommal megnyer, akkor véglegesen az övé marad.
A következő versenyzők nyerték meg eddig a vándorkupát:
2005 – Gilán Zoltán (Lábatlan, Aranyszarvas Egyesület tagja), 2006 – Nagy Ferenc (Budapest), 2007 – Nagy Ferenc (Budapest), 2008 – Bölcs Pál (Budapest), 2009 – Gombocz András (Budapest), 2010 – Komáromi György (Ecser).
VI. Nomád Íjász Vándorkupa Íjász Verseny díjazottjai:
Longbow (TR-LB) férfi I. díj – Rácz István, senior férfi I. díj – Komáromi György, Nomád (TR-RB) férfi I. díj – Kekk Gyula, II. díj – Urbán József, III. díj – Mayer Kornél, senior férfi I. díj – Nagy Ferenc, II. díj – Brenner József, III. díj – Mester Géza, női I. díj – Kutas Éva, II. díj – Vikopál Zsuzsa, III. díj – Thoma Judit, ifi fiú I. díj – Schulhoff Tamás, II. díj – Balog Krisztián, III. díj – Berényi Péter, ifi lány I. díj – Süveg Nóra, II. díj – Sikrai Zita, III. díj - Bach Szilvia, gyerek fiú I. díj – Szöllősi Bence, gyerek lány I. díj – Száz Emese, mini fiú I. díj – Marsal Donát, mini lány I. díj – Berényi Noémi.
A Vándorkupát Kekk Gyula kapta, 270 pontos teljesítményéért.
A díjakat Dinnyés István polgármester úr adta át. A díjazásokat Lábatlan Város finanszírozta, a jó hangulatot és a verseny szervezését, lebonyolítását az Aranyszarvas Hagyományőrző Íjász Egyesület biztosította. A résztvevőknek és a díjazottaknak gratulálok, további sikereket kívánok.
A. Bak Péter


[ 2011.09.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-