nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Influenza helyzetkép oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Influenza helyzetkép
A legtöbb megyében csökkent, addig Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében nőtt az influenzás megbetegedések száma

Egyre kevesebb az influenzás beteg hazánkban

Tovább csökkent az influenzás betegek száma hazánkban. Az elmúlt héten a korábbiaknál már közel 7 százalékkal kevesebben, több mint 14 ezren fodultak orvoshoz influenza szerű tünetekkel az országban. Míg azonban a legtöbb megyében csökkent, addig Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében nőtt az influenzás megbetegedések száma. Közben az orvosok két újabb halálesetet hoztak összefüggésbe az új influenzával, ezzel összesen 121-re emelkedett a világjárványt okozó vírus magyarországi áldozatainak a száma.

Február 8-14. között az egy héttel korábbihoz képest 6,6 százalékkal kevesebben, a becslések szerint összesen 14 ezer 300-an fordultak ilyen panaszokkal orvoshoz. 2 új halálesetnél igazolódott, hogy összefüggésbe hozható a H1N1 ferto"zéssel, ezzel összesen 121-re emelkedett a világjárványt okozó vírus magyarországi áldozatainak a száma.

A legtöbb megyében csökkent az influenzás megbetegedések száma, négy helyen, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Gyo"r-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében viszont no"tt. Az influenzaaktivitás egyedül Pest megyében magas.

A 6. héten orvoshoz fordulók több mint kétharmada 34 év alatti volt: 27,7 százalék 15 év alatti gyerek , 20,7 százalék 15-24 éves fiatal, 19,1 százalék 25-34 éves fiatal felno"tt. A 35-59 évesek aránya 24,8 százalék, és a 60 éven felülieké 7,7 százalék volt.

Február 8-14-e között ötödével kevesebb volt a súlyos eset, összesen 139 beteget ápoltak kórházban influenza, illetve influenzaszeru" megbetegedés miatt. Közülük 20-ról 18-ra csökkent azok száma, akik intenzív ellátásra szorultak, és 16-ro"l 10-re azoké, akik mesterséges lélegeztetést igényeltek.

Az érintett héten 2 influenza H1N1 vírusferto"zéssel összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak. Egy 61 éves szív-érrendszeri betegségben és Parkinson-kórban
szenvedo" no"betegnél január 3. hetében jelentkeztek az influenza elso" tünetei. Antivirális kezelésben részesült, de a pandémiás influenza ellen nem kapott védo"oltást. Egy fél éve krónikus belgyógyászati osztályon ápolt 84 éves no" február 1. hetében betegedett meg influenzaszeru" tünetekkel. O" sem kapott védo"oltást, pedig a cukorbetegség mellett szív-érrendszeri, idegrendszeri és krónikus vesebetegségben is szenvedett.

A laboratóriumi vizsgálatok a 6. héten 17 mintából mutatták ki a H1N1 vírust, ezzel a tavaly óta ismertté vált megbetegedések száma 2 107-re no"tt. A H1N1 ferto"zéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma pedig 121-re emelkedett.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.02.18. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-