nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Iskolai hírlevél 2010. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Iskolai hírlevél 2010.
Szeptembertől ismét több gyermeket látunk az utakon a reggeli órákban a nyári időszakhoz képest.

BALESET-MEGELŐZÉS

„Ha szeptember, akkor iskolakezdés” folytatódik „az iskola rendőre program”, melyhez sohasem késő csatlakozni.

Szeptembertől ismét több gyermeket látunk az utakon a reggeli órákban a nyári időszakhoz képest. A tapasztalatok szerint a tanévkezdéssel sajnos megnő annak a veszélye, hogy a gyermekek közúti közlekedési baleset részeseivé válnak, ezért fokozott figyelmet kell rájuk fordítani.

Baleset adódhat abból, hogy tiltott helyen, valamint a tilos jelzésen haladnak át, vagy álló járművek mögül kellő körültekintés nélkül haladnak át az úttesten.

A balesetek elkerülése érdekében a szülő feladata, hogy készítse fel gyermekét a közúti közlekedés szabályaira és veszélyeire. Például, hogy mikor léphet a gyalogos az úttestre, vagy mit jelent az elsőbbség. Ha a gyermek egyedü,l szülői felügyelet nélkül jár iskolába, ajánlott megmutatni a tömegközlekedési járművek megállóhelyét, illetve azt, hogy hol lehet átkelni az útkereszteződésben. Célszerű olyan útvonalat választani, ahol minimális a kockázata a baleset bekövetkezésének.

A 2010/2011. tanévben folytatódik „az iskola rendőre program”, mely nagy mértékben segíti a gyermekek védelmére irányuló átfogó bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet.
A program keretében szeptemberben ismét sor kerül az általános iskolák környékének fokozott ellenőrzésére, különös tekintettel a tanítási napok kezdete és befejezésére körüli időszakra. Egyenruhás rendőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására, így kiemelt ellenőrzésre kerül a biztonsági öv és egyéb biztonsági felszerelések használata, a gépjárművek szabálytalan megállása és várakozása. A gyalogos közlekedés segítése érdekében továbbá részt vesznek a forgalom segítésében. Célunk, hogy a felnőttek figyelmét felhívjuk arra a tényre, hogy a gyermekek a közúti közlekedés leginkább veszélyeztetett résztvevői, gyalogos közlekedéskor segítségre szorulnak.

Baleset-megelőzéssel kapcsolatos tevékenységünkről, kampányainkról havonta hírlevében és a médián keresztül adunk tájékoztatást.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Baleset-megelőzési Bizottság

[ 2010.09.16. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-