nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Iskolai hírlevél 2013 októbere oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Iskolai hírlevél 2013 októbere
Internet biztonság - Napjainkban minden gyerek használja az internetet játékra, kapcsolattartásra, ismerkedésre, ismeretszerzésre.

Internet biztonság

Napjainkban minden gyerek használja az internetet játékra, kapcsolattartásra, ismerkedésre, ismeretszerzésre. A szülők és a tanárok sokszor tanácstalanok a téren, mit tehetnek, hogyan védhetnék a gyerekeket a káros hatásoktól. A témával kapcsolatban 3 weboldalt ajánlunk, ahol fontos információkat kaphatnak, illetve a gyerekek is tanácsot kérhetnek, online jelezhetik, ha zaklatják őket, vagy káros tartalmakat találtak.

A hírlevél letölthető formátumban

www.saferinternet.hu
Európai összefogás eredményeként valamennyi országban elindult az internettel kapcsolatos felvilágosító weboldal. A saferinternet.hu korosztályoknak megfelelően tartalmaz tematikus tartalmakat. Fontos, hogy a káros tartalmak bejelentésére hotline áll rendelkezésre, és nagyon hasznosak azok a videók, melyek az internet veszélyeivel nagyon ötletesen foglalkoznak. A téma feldolgozásánál érdemes ezeket a gyerekeknek bemutatni, de több film a felnőttek figyelmét hívja fel a témára.

www.kek-vonal.hu
A Kék Vonal a bajba jutott gyerekeknek segítő szervezet, ingyenes tanácsadó telefonvonalakat és weboldalt működtetnek, ahol a gyerekek nyugodtan tanácsot kérhetnek a szakemberektől eltűnés, egyéb gondok és most már az interneten felmerülő problémák (pl. zaklatás) miatt is.

www.sheeplive.eu
A sheeplive.eu weboldal szintén uniós támogatással az Szlovák Köztársaság többszörös díjnyertes projektje, amely helyes animációs kisfilmek segítségével mutatja be az internet veszélyeit gyerekeknek. A weboldal valamennyi európai nyelven elérhető, magyarul a magyar színekben pompázó birkára kattintva juthatunk hozzá 4 kisfilmhez. A filmek feldolgozásához módszertani segédanyagot, feladatlapokat is lehet letölteni a weboldalról.

Alosztályunk a megye iskoláiban az egyéb bűnmegelőzési témák mellett számos foglalkozást tart a gyerekeknek internet biztonság témakörében is. Igény esetén szülőknek és pedagógusoknak is szívesen tartunk e témában is előadást, megbeszélést.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnügyi Osztály
Bűnmegelőzési Alosztály

[ 2013.10.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-