nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Oktatás / Óvoda / Iskolakert oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
szeptember 2021
előre
Iskolakert
A Micimackó Óvoda 2020. nyarán csatlakozott az Óvodakert programhoz. Több éve működünk Zöld óvodaként ...

ISKOLAKERT

Óvodakert 2020 ősze

Óvodakert 2021 tavasza

A Micimackó Óvoda 2020. nyarán csatlakozott az Óvodakert programhoz. Több éve működünk Zöld óvodaként, ezért is tartottuk fontosnak, hogy részt vegyünk benne.

Tevékenységeinkben a környezeti nevelés és egészséges életmód kiemelkedő szerephez jut, az óvodakerti program által pedig még inkább kiteljesedhet és szemléletesebb lehet a tudásanyag átadása. A támogatás részeként kaptunk gyermek és felnőtt eszközöket a kertműveléshez, magaságyásokat, különféle zöldség-, és virágmagokat, hagymákat. A virágoskertek adottak udvarunkon, az őszi feladat a zöldséges ágyások kialakítása, és a dughagymák elültetése volt. A munka tavasszal folytatódik, amikor elültetésre kerülnek a saláta, retek, petrezselyem, paradicsom, és egyéb zöldségek ill. a különféle gyógynövények magjai.

A gyermekek nagy örömmel, lelkesen dolgoztak és azt gondoljuk, hogy sokat teszünk az egészségükért, hiszen jó levegőn végzik a munkát, intenzíven mozognak, és az általuk termelt bio zöldségeket fogyaszthatják (az a kisgyermek is megkóstolja majd a termést, aki eddig nem szívesen fogyasztotta a különféle zöldségeket). Tapasztalatszerzésük során sok ismerettel gazdagodnak, új fogalmak kerülnek a látókörükbe, bővül a szókincsük, szívesen beszélgetnek munka közben. Reményeink szerint mind a gyerekek, mind a felnőttek pozitív élményeket szereznek majd az elkövetkezendő évek során.

Az iskolakert indulását az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program, Iskolakert Alapozó Alprogram III. üteme tette lehetővé 2020-ban, a szükséges eszközök biztosításával és szakmai segítségnyújtással.


[ 2020.12.09. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-