nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / "Iskolarendőrség" oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
"Iskolarendőrség"
Az iskolarendőröknek is becsengetnek - Idén is segítik a rendőrök az iskolásokat Komárom-Esztergom megyében.

A 2013. augusztus 30-i tanévnyitó ünnepségekkel megyeszerte megkezdődik a 2013/2014-es tanév, melyre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság iskolarendőrei is felkészültek. A nagyobbak már név szerint ismerik, sok iskolás, szülő és tanár az iskolarendőr mobilszámát is elmentette már saját készülékébe, hogy szükség esetén azonnal értesíteni tudja. Az elsősök számára a tanévnyitó lesz az első alkalom, hogy személyes ismeretséget kössenek iskolájuk rendőrével, aki az új tanévben is elsődleges feladatának tekinti a gyermekek védelmét és a közlekedési nevelőmunkában való aktív részvételt.

A gyermekek a legsérülékenyebbek, legyen szó közúti közlekedési balesetről, élet- vagy vagyonelleni bűncselekményekről, bármilyen rossz szándékú befolyásról, vagy csak a tapasztalatlanságukból fakadó átgondolatlan döntésekről. Ők azok, akik életkorukból adódóan nem érzik a veszélyt a közlekedési helyzetekben, vagy - biztonságot nyújtó közeg híján - az élet más, számukra ismeretlen szituációiban. A tudatos közlekedési magatartás kialakításában, a bűncselekmények megelőzésében a felkészítésnek, a szülői példamutatásnak, a tanórai és a tanórán kívüli közlekedésre nevelésnek meghatározó szerepe van.

A hat éve meghirdetett „Iskola rendőre” program az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette és segíti a jövőben is a gyermekek védelmére irányuló bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet. A program egyik célja volt, hogy a rendőrség közelebb kerüljön az ifjúsághoz és ez által „pozitív rendőrkép” alakuljon ki a gyermekekben, szülőkben és pedagógusokban. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tapasztalata szerint a gyakori iskolai rendőri jelenlétnek köszönhetően a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, valamint az is érzékelhető, hogy az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Hivatal
2800 Tatabánya, Komáromi út 2. * tel.: 06-30/298-67-94
sajto.komarommrfk@komarom.police.hu


[ 2013.08.27. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-