nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Ismét „Közlekedik a család” oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Ismét „Közlekedik a család”
Közlekedésbiztonsági napok kezdődtek Tatabányán a Magyar Autóklub és a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szerveztében.
Ismét „Közlekedik a család”
Egy autóval térhet haza, aki megnyeri az országos versenyt.


Közlekedésbiztonsági napok kezdődtek Tatabányán a Magyar Autóklub és a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szerveztében. 2013. július 2-tól öt napon át várják azokat, akik szeretnék kipróbálni a biztonsági öv szimulátort, vagy épp tesztelni szeretnék vezetési technikájukat rendkívüli helyzetekben. A felnőttek mellett a gyerekekre is gondoltak a szervezők. Ők a kerékpáros ügyességi pályán tesztelhetik, mennyire tudnak biztonságosan közlekedni biciklin és mennyire ismerik a KRESZ legalapvetőbb szabályait.

A rendezvénysorozat csúcspontja a 2013. július 6-án 9 és 15 óra között Tatabányán a TESCO Áruház parkolójában megrendezésre kerülő „Közlekedik a család” elnevezést viselő közlekedésbiztonsági nyílt nap lesz, melyre már most várja családok jelentkezését a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A jelentkezés feltétele, hogy az egyik szülő rendelkezzen érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel és legalább két 6-18 év közötti gyermeket neveljenek. Nevezni előzetesen a rendőrkapitányságon, vagy személyesen a helyszínen lehet.

A család tagjai két KRESZ tesztlapot töltenek ki (külön tesztlapot tölt együtt a két szülő és külön tesztlapot a két gyermek), majd a szülők egyik - „B” kategóriás érvényes vezetői engedéllyel rendelkező, szabadon választott - a vezetéstechnikai pályán teljesíti a feladatokat, míg párja elsősegélynyújtó alapismereteiről ad számot. Közben gyermekeik ügyességi pályán kerékpároznak. A rendezvény résztvevői ajándékot kapnak, a legsikeresebben szerepelő család pedig képviseli megyénket a verseny országos döntőjén, melyre szeptember végén a zsámbéki Driving Camp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban kerül sor.

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egy időben irányítsa rá a rendőrség a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, valamint a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás.


[ 2013.07.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-