nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Ismét nincs vevő oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Ismét nincs vevő
Harmadszor sem sikerült eladni a Piszkei Papírt - az immár harmadszor kiírt nyilvános pályázat is sikertelenül zárult, mivel senki sem tett ajánlatot

Bár korábban többen is érdeklődtek a felszámolás alatt álló Piszkei Papír Zrt. gyárának megvásárlása iránt, az immár harmadszor kiírt nyilvános pályázat is sikertelenül zárult, mivel senki sem tett ajánlatot - tájékoztatta a Napit Ecsédi András felszámolóbiztos.

Először 2009 novemberében, majd idén márciusban és áprilisban hirdette meg az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. a görög Zeritis-csoport érdekeltségébe tartozó papírgyárat (Napi, 2010. április 27.). A nettó 5,2 milliárd forintos irányár a harmadik kiírásra 4,2 milliárdra csökkent, de ez sem keltette fel a befektetők érdeklődését. Csupán néhány, a termeléshez közvetlenül nem kapcsolódó vagyontárgy (kis értékű selejtgép, raktáringatlan) megvételére kapott ajánlatot a felszámoló. Az ilyen vagyonelemekre a hirdetmény szerint külön lehetett pályázni.

Az őrzés alatt álló lábatlani papírgyárban tavaly márciusban indult el a felszámolás. Az egykori, mintegy négyszáz papírgyári alkalmazott fele kapta meg járandóságát, még 193-an várnak elmaradt bérük, végkielégítésük rendezésére. Az állami bérgarancia-alapra már nem számíthatnak, ezt a keretet kimerítették. A gyár vagyonának értékesítéséből befolyó összegből viszont először a biztosítékkal rendelkező hitelezők kifizetésére kerül sor. A társaság mintegy 10 milliárd forinttal tartozik hitelezőinek. A feltételek meghatározását követően várhatóan a nyáron új pályázatot írnak ki a gyár értékesítésére.

Forrás: www.index.hu


[ 2010.05.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-