nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / IV. Kistérségi Sportgála- összefoglaló oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
IV. Kistérségi Sportgála- összefoglaló
Ismét a sport ünnepe volt Esztergomban! Esztergom, Lábatlan és Pilisvörösvár csapatai a dobogón!
Az Esztergomi Kistérség csapata legyőzte a Médiaválogatottat!
Mintegy 150 ifjú sportpalánta, tömött lelátók, interaktív játszóház és nemes felajánlások

Idén is megrendezésre került az Esztergomi kistérség jóvoltából a már hagyományosnak számító kistérségi sportgála Esztergomban a Dobó Katalin Gimnázium tornacsarnokában. Az idei gála már országos léptékűvé nőtte ki magát, hiszen a délelőtt 8.00 órától kezdődő gyermek labdarúgó utánpótlástornán pályára lépett a Goldball és a Vác csapata, illetve képviseltette magát a tavalyi győztes Tata csapata is. Kistérségünkből Lábatlan, Nyergesújfalu, Tát, Esztergom, illetve Nyergesújfalu és Bajót egy közös csapata vett részt a nagyszabású sporteseményen. A Sportgálát Khéner László a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatója és Varga Ferenc Csaba nyitották meg, akik hangsúlyozták, hogy a sportgála ma már hagyomány és egyben nagy várakozással teli családi sportesemény, nem utolsó sorban pedig a tavasz hírnöke is. A jelenlévők megtapasztalhatták, hogy a hangulat már a kezdetektől fergeteges volt, hiszen a kezdő sípszót követően kezdetét vette az a leírhatatlan szurkolás, ami parádés atmoszférát teremtett a csarnokban. Az immár országos méretűvé duzzadt sporteseményre kilátogató szülők, hozzátartozók, focikedvelők remek hangulatot varázsoltak a helyszínen. A küzdelmes összecsapásokat és látványos meccseket produkáló tornát végül hatalmas csatában az Esztergom csapata szerezte meg, míg az előkelő második helyen a Lábatlan, a harmadik helyen pedig a Pilisvörösvár csapata végzett. A legjobb kapus a pilisvörösvári Mészáros Dávid, a legjobb mezőnyjátékos a nyergesújfalui Marczinkó Bence lett. A gólkirályi címet pedig az esztergomi Barna Gergő érdemelte ki. A Fair-play díjat idén a legtávolabbról érkező és nem utolsó sorban legsportszerűbben játszó Vác alakulata szerezte meg.

A Sportgála a gyermek labdarúgó-torna csoportmeccseit követően, de még a helyosztó mérkőzések előtt, a hagyományoknak megfelelően idén is gála jelleget öltött, hiszen 14.00 órától a Nyergesújfalui TOTAL DANCE tánccsoport szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezt követően pedig Bodnár Mihály az Esztergomi Kistérségért Egyesület elnökhelyettese köszöntötte az időközben teltházas publikumot. A szívhez szóló szavakat követően megmérkőzött egymással az Esztergomi Kistérség közéleti személyiségeit felvonultató Esztergomi Kistérség FC és a Magyar Médiaválogatott is. A gálamérkőzés kezdőrúgását Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori legendás játékosa, a nemzet sportolója és Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke végezte el. A gálamérkőzést nagy csatában, a Tóth Zoltán (Bajót község polgármestere) által vezetett esztergomi alakulat nyerte meg; 2-1 arányban győzedelmeskedve a többek között Beleznay Endrét, Farkasházy Tivadart, a Való Világból ismertté vált Leonidászt és egy sor hírességet felvonultató médiaválogatott felett. A szervezők a jegybevételből befolyt összeget, egy légzészavarral küzdő bajóti gyermek gyógykezelésére ajánlották fel. Az idén is emlékezetes sportgála háziasszonya, a Barátok Köztből is ismert Marenec Fruzsina volt, aki remek hangulatot teremtett az egész nap folyamán, így a mintegy 300 néző joggal nyugtázhatta, hogy érdemes volt kimozdulni otthonról ebben a borús időben és kilátogatni a Dobóba. Az idén is közkedvelt interaktív játszóházról, a tavalyi évhez hasonlóan, a lábatlani Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat lelkes szakembergárdája gondoskodott. A gála főszervezői Hummel Rudolf és Bodnár Mihály már most jelezték, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a Sportgálát jövőre is megrendezik.

[ 2011.03.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-