nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Jelzőrendszeres házi gondozás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Jelzőrendszeres házi gondozás
A jelzőrendszeres házi gondozó szolgálat idős, beteg, egyedül élő, önmagát nehezen ellátó emberek segítségére szolgál. Módosítva.
Tájékoztató a jelzőrendszeres házi gondozásról

A jelzőrendszeres házi gondozó szolgálat idős, beteg, egyedül élő, önmagát nehezen ellátó emberek segítségére szolgál.
2009. januárjától indulna a szolgáltatás a Esztergomi Kistérség fenntartásával és a Lábatlani Gondozási Központ irányításával.
A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás Nyugat - Európában elterjedt ellátási forma. A Magyar Máltai Szeretet Szolgálat modellkísérletének alapján működik, de már nem rádió, hanem telefonvonalon keresztül. Akinek van vonalas telefonja annak ingyenes, akinek nincs, egyszeri készülék bekötési díj 2400 Ft + havonta kb: 1400 Ft telefon díj, ami lebeszélhető.

A szolgáltatás vonalas telefonos jelzőrendszeren alapul. Minden ellátotthoz felszerelésre kerül egy személyi hívó kis központ és egy nyakba akasztható riasztó gomb, vagy karkötő (amely az Esztergomi Kistérség tulajdona), amelynek megnyomásával kérhet segítséget. Segítség kérés esetén a jelzés eljut a számítógépes központba, innen értesítik az ügyeletes gondozónőt, aki kimegy a jelzést leadóhoz, bármikor a nap 24 órájában.

Segítséget kérni indokolt : rosszullét, baleset, mozgásképtelenség, stb. esetén, akkor is ha orvos értesítése más módon nem lehetséges.
A készenlétes gondozónők megismerkednek az ellátás kérővel. Híváskor ismerős gondozónő megy ki, így bizalommal fordul feléje. A jelzőrendszeres házi gondozással jelen vagyunk az ellátott ember életében, folyamatos 24 órás elérhetőséget, odafigyelést biztosítva, amely számára biztonságérzetet nyújt így saját otthonában látható el.

Ki kaphat készüléket:

- Akinek a házi segítségnyújtás nem elegendő, kiegészítjük a jelzőrendszeres házi gondozó szolgálattal.
- Az egyedül élő idős, beteg ember (nincs telefonkészüléke).
- Az a házaspár, ahol mindketten betegek, gyakoriak a rosszullétek.
- Az a szociálisan rászorult személy, aki nem tud olyan szolgáltatást vásárolni betegsége miatt, hogy biztonságban érezze magát.

A lakásba való bejutáshoz kulcsra van szükség, amelyet felelősséggel tárolunk és csak hívás esetén használunk. (A kulcsot kóddal látjuk el, a személyi és vagyoni biztonság érdekében.)

Célunk, hogy egészségben és biztonságban továbbra is otthonukban élhessenek olyan idős, beteg emberek is, aki a házi gondozó szolgálat nélkül kórházi, vagy bentlakásos intézményi ellátás igénybe vételére kényszerülnének.

Amennyiben részt kíván venni az ellátásban, kérjük igényét jelezze ön vagy hozzátartozója a Gondozási Központ felé, személyesen vagy telefonon a 33/461-447 számon.

Jó egészséget kívánok!

Tisztelettel:

Schmidt-Kovácsné Berta Andrea
Gondozási Központ vezetője

Tovább a Gondozási Központ oldalára


[ 2008.11.25. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-