nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
Tájékoztatót tart az Esztergom Kistérségben működtető szolgáltató 2017. január 12-én 14 órakor a Gondozási Központban

A Jelzőrendszeres házi segítségnyújtásról tart tájékoztatót az Esztergom Kistérségben működtető szolgáltató 2017. január 12.-én 14 órakor a Gondozási Központ Dózsa György út 19 alatt.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Schmidt-Kovács Andrea

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló, a segélyhívó készülék megfelelő használatára képes időskorú vagy fogyatékos személyek, illetve pszichiátriai betegek részére az önálló életvitel fenntartása mellett felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából nyújtott ellátás. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtást a házi segítségnyújtást végző szociális szolgáltató, illetve intézmény biztosíthat.
A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás folyamatos készenléti rendszerben működik. A diszpécserközpont segélyhívás esetén - a segítséget kérő nevének, címének és az egyéb rendelkezésre álló információknak a közlésével - értesíti a készenlétben levő gondozót. A gondozónak 30 percen belül kell az ellátott lakásán megjelennie.
A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás igénybevétele szempontjából szociálisan rászorult
- az egyedül élő 65 év feletti személy,
- az egyedül élő súlyosan fogyatékos vagy pszichiátriai beteg személy, vagy
- a kétszemélyes háztartásban élő 65 év feletti, illetve súlyosan fogyatékos vagy pszichiátriai beteg személy, ha egészségi állapota indokolja a szolgáltatás folyamatos biztosítását.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője kérelmére, indítványára történik.
A kérelem benyújtásakor a kérelmezőt az intézményvezető vagy az általa kijelölt munkatárs tájékoztatja. A kérelmező felhatalmazása alapján az intézmény közreműködésével folyik az eljárás.


[ 2016.12.02. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-